Președintele Franței l-a sunat pe premierul Japoniei să-i spună că arestul lui Carlos Ghosn este prea lung și greu

Președintele Franței l-a sunat pe premierul Japoniei să-i spună că arestul lui Carlos Ghosn este prea lung și greu
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 28 ian 2019

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a spus ziariștilor, în timpul vizitei în Egipt, că apreciază că arestul la care este supus Carlos Ghons în Japonia este „prea lung și prea greu”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Emmanuel Macron este îngrijorat de drepturile „unui cetățean francez”, referindu-se la Carlos Ghosn, care se află în arest în Japonia de două luni. Macron crede că arestul este prea lung și prea greu, iar acest lucru l-a determinat să vorbească cu premierul Abe al Japoniei despre acest subiect. „Sunt îngrijorat de cazul unui cetățean francez în care ar trebui păstrată decența minimă”, a declarat Macron jurnaliștilor.

Macron este unul din criticii lui Ghosn, cei doi având numeroase dispute în perioada în Macron era doar ministru al economiei. Mai mult, Macron a fost cel care s-a opus plății unor sume foarte mari drept compensații salarialepentru Carlos Ghosn. Acum, Macron a amintit și de perioada 2015, când Ghosn făcea presiuni pentru ca Nissan să preia acțiunile guvernului francez. „Ghosn încerca o niponizare a Renault”, a spus președintele Franței.

Sistemul judiciar japonez este unul foarte dur, în care procurorii au foarte multă putere în perioada investigațiilor și anchetelor, ei putând emite mandate de arestare fără să dea socoteală pentru acest lucru, pe perioada acestora fiind posibilă interogarea suspecților în absența avocaților.

FOTO O garnitură de metrou care gara la depoul Berceni a rupt parapetul de protecție, două vagoane au sărit de pe șine și au rămas suspendate CITEȘTE ȘI FOTO O garnitură de metrou care gara la depoul Berceni a rupt parapetul de protecție, două vagoane au sărit de pe șine și au rămas suspendate

Autoritățile japoneze au reacționat imediat la declarațiile lui Macron, spunând că afirmațiile oficialului francez ar putea fi interpretate ca o imixtiune în justiția japoneză.

Emmanuel Macron și-a mai exprimat și opinia legată de noul președinte al Renault, Jean Dominique Senard, despre care a spus că „ar trebui să fie președinte la Nissan”.

Franța este cel mai mare acționar al Renault, cu 15% acțiuni și dublu drepturi de vot, în timp ce Renault deține 43,4% acțiuni Nissan.

viewscnt
Afla mai multe despre
macron
ghosn
renault
nissan
japonia
arestare ghosn