Primarii din București vor creșterea taxelor de parcare

Primarii din București vor creșterea taxelor de parcare
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mar 2021

Primarii de sector propun Consiliului General al Municipiului București (CGMB) creșterea taxelor de parcare, considerând că responsabilitatea de a deține o mașină trebuie să fie însoțită de o contribuție corectă la bugetele autorităților locale, care să permită dezvoltarea de servicii de parcare decente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Azi am semnat, alături de toți primarii de sector, o scrisoare prin care solicităm Consiliului General să ia în considerare creșterea taxelor de parcare la nivelul discutat anterior: 600 lei zona A, 500 lei zona B, 400 lei zona C, 300 lei zona D. Nu mai putem închiria spațiul public, al tuturor, pe prețuri de nimic", a transmis primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

Postarea sa este însoțită de documentul adresat CGMB pe această temă în care primarii de sector amintesc că, în prezent, se află în dezbatere publică, la nivelul primăriei Municipiului București, proiectul de hotărâre privind stabilirea nivelurilor impozitelor și taxelor locale în municipiul București începând cu anul 2022, scrie Agerpres.

"Ca răspuns la nevoile comunităților pe care le reprezentăm, noi intenționăm să ne implicăm activ în a găsi soluții și realiza proiecte care să elibereze trotuarele și spațiile verzi de mașini și să sistematizăm parcările de reședință din orașul nostru prin construirea de parcări, în special pe verticală, parcări inteligente și, acolo unde spațiul o permite, parcări la principalele intrări din București. Pentru acesta este nevoie de fonduri, astfel încât responsabilitatea de a deține o mașină să fie însoțită de o contribuție corectă la bugetele primăriilor de sectoare care să ne permită dezvoltarea de servicii de parcare decente. Actuala taxă este mult sub nivelul taxelor din capitalele Uniunii Europene", arată scrisoarea.

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

Primarii de sector propun CGMB să fie de acord cu majorarea taxei de parcare de reședință la sumele de: 300 de lei pentru un an în zona D, 400 de lei pe an pentru zona C, 500 de lei pentru un an în zona B și 600 de lei pe an în zona A.

viewscnt
Afla mai multe despre
cgmb
taxe de parcare