Șoferii Uber din Marea Britanie vor beneficia de salariul minim și de concedii plătite

Șoferii Uber din Marea Britanie vor beneficia de salariul minim și de concedii plătite
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mar 2021

Într-o victorie majoră pentru sindicate, cei peste 70.000 de șoferi Uber din Marea Britanie vor primi salariul minim și vor beneficia de concedii plătite și drepturi de pensie, ca parte a acordului companiei de ride-hailing de a acorda drepturi angajaților, după ce luna trecută a pierdut procesul de la Curtea Supremă de Justiție, transmit BBC și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Acordul din Marea Britanie clasifică șoferii Uber ca lucrători îndreptățiți să beneficieze de mai puține drepturi decât cei clasificați ca angajați, cărora le sunt garantate concediul de boală și cel parental, scrie Agerpres.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

În prezent, șoferii Uber sunt considerați drept liber profesioniști, ceea ce înseamnă că în fața legii beneficiază doar de o protecție minimă.

Noile schimbări privind plata angajaților din Marea Britanie vor intra în vigoare de miercuri. Reprezentanții Uber au declarat marți pentru BBC că nu se așteaptă ca schimbarea condițiilor pentru șoferi să ducă la tarife mai ridicate.

Într-un dosar demarat de doi șoferi de la Uber, un tribunal pentru litigii de muncă din Londra a decis în 2016 că cei doi au dreptul la vacanță plătită și pauze de odihnă. Compania americană a făcut recurs la decizia inițială până la instanța supremă din Marea Britanie.

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

În februarie, Curtea Supremă de Justiție din Marea Britanie a decis că șoferii Uber sunt angajați și nu contractori independenți și în consecință beneficiază de drepturile acordate în mod normal angajaților, precum salariu minim sau concedii plătite. Această decizie va da o lovitură serioasă modelului de business al Uber și ar putea avea consecințe pentru milioane de lucrători din economia informală, apreciază analiștii.

Salariul minim în Regatul Unit este de 8,72 lire sterline (12,07 dolari) pe oră, pentru cei de 25 de ani și peste această vârstă.

Uber are aproximativ 70.000 de șoferi în Marea Britanie, dintre care 45.000 numai în Londra, iar aceasta este una dintre cele mai importante piețe ale companiei americane.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
marea britanie