Primul zbor comercial regulat între SUA-Havana are loc luni, la trei zile după moartea lui Fidel Castro

Primul zbor comercial regulat între SUA-Havana are loc luni, la trei zile după moartea lui Fidel Castro
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 nov 2016

Primul zbor comercial regulat între Statele Unite și Havana din ultimii 50 de ani va avea loc luni, la trei zile după moartea lui Fidel Castro, relatează Daily Express, precizând că este vorba despre cea mai nouă dovadă a viitorului dinamic al insulei comuniste.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cursa va fi operată de American Airlines. Companiei i se vor alătura în curând și curse regulate operate de United, JetBlue, Delta, Spirit, Frontier, Alaska și Southwest, scrie News.ro.

Până la finalul anului, vor exista 110 curse aeriene directe zilnice care vor lega nouă orașe din Cuba de cinci din Statele Unite.

Relațiile dintre Cuba și Statele Unite s-au ameliorat semnificativ în ultimii ani, sub conducerea lui Raul Castro, respectiv Barack Obama.

În luna august, JetBlue a operat prima cursă aeriană comercială dintre SUA și Cuba – între Fort Lauderdale și Santa Clara. La bord s-au aflat oameni de afaceri și jurnaliști, dar și câțiva americani de rând de origine cubaneză.

Autoritățile au preferat, însă, să nu permită timp de câteva luni curse către capitala Cubei, Havana.

Porsche țintește livrarea a 20.000 de automobile electrice pe an CITEȘTE ȘI Porsche țintește livrarea a 20.000 de automobile electrice pe an

Înainte de august, toate cursele între Statele Unite și insula comunistă erau operate de companiile charter, care se confruntau cu limitări stricte impuse de ambele guverne. În aceste condiții, zborurile erau foarte scumpe.

Deși, legal, cetățenii americani pot călători în Cuba numai în 12 scopuri, printre care vizitarea familiei sau pentru educație, moartea lui Castro coincide cu o explozie a numărului de turiști americani. Mulți dintre ei au ajuns pe insula comunistă la bordul primului vas de croazieră al SUA care a primit permisiunea de a opri în Cuba, în luna mai.

Atrași de istoria bogată a țării, de vremea însorită sau de șansa de a savura un faimos trabuc cubanez sau un mojito, 3,1 milioane de turiști din întreaga lume au vizitat țara din Caraibe în 2015, cu 17,6% mai mulți decât în 2014.

viewscnt
Afla mai multe despre
american airlines