Probleme la sistemul de direcție: Rechemare pentru cel mai luxos model al Mercedes-Benz în România. LISTA vehiculelor rechemate

Probleme la sistemul de direcție: Rechemare pentru cel mai luxos model al Mercedes-Benz în România. LISTA vehiculelor rechemate
scris 26 mar 2019

Mercedes-Benz România recheamă în service cele mai luxoase modele din portofoliu, celebra Clasă S, ultima generație, din cauza unor probleme la sistemele de asistență a direcției.

Reprezentanța Mercedes-Benz în România a anunțat ANPC că a demarat un proces de rechemare în service al modelelor S Class, cu cod intern 217 și 222, cele mai luxoase modele din gama mărcii, respectiv Clasa S Coupe și Clasa S Sedan, modele care aparțin ultimei generații. Acestea vor fi nevoite să suporte o modificare a sistemului de asistență a direcției (conducere autonomă de nivel 1), cunoscut și sub numele de Hands-off Detection (HoD) deoarce acesta este posibil “să nu corespundă specificațiilor de fabricație”, după cum spun cei de la Mercedes.

Potrivit descrierii, “funcția HoD verifică (în timp ce funcția de asistare pe timpul manevrelor de direcție este activă) dacă șoferul nu mișcă volanul pentru o perioadă mai lungă de timp sau dacă își ridică mâinile de pe volan”. Aici intervine problema, deoarece funcționarea eronată a acestui sistem nu va avertiza computerul de faptul că șoferul a luat mâinile de pe volan timp îndelungat. Toate procesele declanșate de această avertizare nu vor fi demarate. “Din această cauză, este posibil ca asistența la direcție să rămână activă permanent. Prin urmare, avertizarea pentru conducătoprul auto, oprirea asistenței la direcție, precum și inițierea unei opriri de urgență potențial necesară nu s-ar efectua așa cum a fost intenționat. Acest lucru ar crește riscul de accident și, în plus, prevederile legale nu ar mai fi respectate.”

FOTO Anunț: Când vor fi lansate în România Audi e-tron, Skoda Scala și VW Passat CITEȘTE ȘI FOTO Anunț: Când vor fi lansate în România Audi e-tron, Skoda Scala și VW Passat

După cum specifică Mercedes, celelalte funcții suplimentare ale sistemelor de asistență rămân active și funcționale.

Numărul mașinilor rechemate se ridică la 238 de vehicule, proprietarii acestora urmând să fie anunțați prin intermediul scrisorilor de necesitatea de a se prezenta la un service Mercedes Benz. Procedura prevede intervenți la coloana de direcția și/sau la softul calculatorului ESP. Durata reparației va fi de 1,5 ore.

Modelele rechemate sunt mașini care costă aproximativ 100.000 de euro, fără opționale. Primul dintre vehiculele de pe listă este un S 450 4Matic, mașină de 367 CP, cu cutie automată în 9 trepte și un preț de 105.000 de euro.

Vezi aici lista vehiculelor rechemate în service.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes
mercedes-benz
rechemare service
rechemare mercedes
probleme directie mercedes