Procurorii au deschis un dosar penal în legătură cu greva de la STB

Procurorii au deschis un dosar penal în legătură cu greva de la STB

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

scris 21 ian 2022

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 au deschis un dosar penal în legătură cu organizarea grevei de către salariații de la Societatea de Transport București (STB).

Oficiali ai Parchetului au declarat că a fost deschis un dosar penal, în care se efectuează cercetări in rem, cu privire la declararea grevei de către organizatori cu încălcarea prevederilor legale, respectiv a art.191 din Legea 62/2011, scrie Agerpres.

Câte motociclete, scutere și ATV-uri au înmatriculat românii anul trecut și ce mărci au preferat CITEȘTE ȘI Câte motociclete, scutere și ATV-uri au înmatriculat românii anul trecut și ce mărci au preferat

Ancheta a fost demarată în urma unei sesizări primite de la Brigada de Poliție pentru Transportul Public.

Joi dimineață, șoferii de pe autobuzele, troleibuzele și tramvaiele din Capitală au declanșat o grevă generală, fiind nemulțumiți de faptul că cererile lor de natură salarială nu au fost soluționate.

În aceeași zi, Tribunalul București a dispus suspendarea grevei, însă protestul sindicaliștilor continuă vineri.

Șeful STB, Adrian Criț, spune că există în traseu în momentul de față doar trei vehicule și face în continuare apel la angajați să înțeleagă situația în care se află bucureștenii, solicitându-le să reînceapă lucrul.

STB a anunțat joi seară că liderii sindicali pun presiune pe salariați să nu reia activitatea.

"Ca urmare a hotărârii Tribunalului București prin care instanța de judecată dispune suspendarea grevei declanșate la Societatea de Transport București STB SA și reluarea de îndată a activității, angajații societății au obligația de a respecta decizia instanței și de a ieși în traseu conform itinerariului și foii de parcurs. Din verificările efectuate, s-a constatat că personalul implicat în această grevă ilegală, care a imobilizat astăzi Capitala, refuză să-și reia activitatea. Există posibilitatea ca această grevă să continue și mâine, liderii sindicali punând presiune pe salariații STB SA pentru a nu-și îndeplini sarcinile de lucru. Desconsiderarea nevoilor bucureștenilor din zona metropolitană și ignorarea cu bună știință a unei decizii judecătorești poate genera dosare penale pentru personalul implicat în această acțiune", au semnalat, joi, reprezentanții societății.

viewscnt
Afla mai multe despre
procurori
greva stb