Procurorii elvețieni, solicitați de Japonia să acorde sprijin în cazul Carlos Ghosn

Procurorii elvețieni, solicitați de Japonia să acorde sprijin în cazul Carlos Ghosn
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 31 iul 2019

Autoritățile din Japonia au cerut ajutorul procurorilor elvețieni în dosarul pe care îl instrumentează împotriva lui Carlos Ghosn, fost președinte al Nissan și Renault, acuzat de mai multe fraude.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Procurorii elvețieni au anunțat că au primit o solicitare și în prezent oferă asistență colegilor din Japonia în investigația care îl are în centru pe Carlos Ghosn, fost președinte al Renault, Nissan și Mitsubishi, potrivit Automotive News.

„Cererea pentru asistență juridică din partea Japoniei a fost delegată biroului Parchetului Public din Zurich și este în prezent procesată”, a anunțat parchetul, fără să ofere detalii privind misiunea pe care urmează să o îndeplinească. Parchetul elvețian a mai precizat că nu derulează o acțiune proprie împotriva lui Carlos Ghosn.

Carlos Ghosn a fost arestat anul trecut, în decembrie, sub acuzația de fraudă, el având până acum patru capete de acuzare. A fost eliberat de două ori, de fiecare dată fiind obligat să plătească o cauțiune de câteva milioane de euro. În prezent, el așteaptă începerea procesului său, unde va compărea alături de fostul său adjunct, Greg Kelly.

Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi, depășită după primele șase luni la vânzări globale, atât de VW, cât și de Toyota CITEȘTE ȘI Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi, depășită după primele șase luni la vânzări globale, atât de VW, cât și de Toyota

Asistența juridică acordată de procurorii unui stat în cazul unei investigații derulate de alt stat se face, în mod obișnuit, printr-o comisie rogatorie, așa cum este denumit procedeul în dreptul românesc. Asta înseamnă că procurori sau o instanță din țara care face o investigație penală transmite prin intermediul ministerului de Externe solicitarea, astfel încât procurori din țara vizată să obțină acte și informațiile solicitate. În cazul lui Carlos Ghosn, este foarte probabil ca procurorii japonezi să dorească să afle dacă fostul președinte Nissan a derulat operațiuni financiar-bancare în Elveția.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
carlos ghosn
renault
arestare ghosn
allianta renault nissan mitsubishi