Producătorul chinez de vehicule electrice Nio cere SUA să aibă deschidere. Tensiuni în creștere

Producătorul chinez de vehicule electrice Nio cere SUA să aibă deschidere. Tensiuni în creștere
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 apr 2024

Fondatorul producătorului chinez de vehicule electrice (EV) Nio a cerut Statelor Unite deschidere, într-un discurs rar susținut în această țară unde politicienii au încercat să restrângă și mai mult accesul Chinei la a doua cea mai mare piață auto din lume, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

William Li, vorbind sâmbătă la un eveniment la Universitatea Harvard, a spus că dezvoltarea rapidă a vehiculelor electrice în China a rezultat dintr-o piață ”deschisă și competitivă” în care ”toate produsele sunt binevenite, indiferent de mărcile sau originile lor”, scrie News.ro.

VIDEO&FOTO Noi imagini - Austriecii înaintează cu tunelurile \ CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Noi imagini - Austriecii înaintează cu tunelurile "Daniela și Alina". Când vom circula prin primul tunel forat de pe o autostradă românească

El s-a referit la succesul Tesla în China, unde producătorul de automobile al miliardarului Elon Musk a vândut 1,36 milioane de vehicule electrice în ultimii trei ani, adăugând că prezența sa a stimulat penetrarea vehiculelor electrice și a dinamizat industria.

”Concurența va duce la investiții mai mari, timp mai lung până la pragul de rentabilitate, o marjă mai mică pentru greșeli și șanse mai mici de succes. Cu toate acestea, nu ne așteptăm ca China să adopte politici pentru a proteja jucătorii autohtoni, deoarece vedem și cealaltă față a monedei, unde deschiderea va aduce în cele din urmă beneficii industriilor și durabilității și va face cele mai bune companii și mai bune”, a spus Li, conform unei transcrieri a discursului său, furnizată de companie.

Tensiunile cresc între China și Occident cu privire la exporturile chineze de vehicule electrice, despre care Washingtonul și Bruxelles-ul spun că sunt puternic subvenționate de stat și ar putea dăuna producătorilor auto interni.

Uniunea Europeană investighează producătorii chinezi de vehicule electrice precum BYD, Geely și SAIC, ceea ce ar putea duce la tarife peste subvenții.

Puține vehicule electrice produse din China sunt vândute pe piața din SUA, unde se confruntă deja cu tarife mari.

Cel mai mare producător de vehicule electrice din China, BYD, a declarat că nu are de gând să-și vândă mașinile în SUA.

Tesla reduce prețul abonamentului la sistemul său premium de asistență pentru șofer în cazul clienților din SUA CITEȘTE ȘI Tesla reduce prețul abonamentului la sistemul său premium de asistență pentru șofer în cazul clienților din SUA

Președintele democrat Joe Biden are în vedere creșterea tarifelor la vehiculele electrice chinezești, au declarat directori auto pentru Reuters.

Senatorul republican Marco Rubio și senatorul democrat Sherrod Brown au evidențiat îngrijorarea cu privire la vehiculele electrice chinezești ieftine, inclusiv din motive de securitate națională.

Li a spus că Nio studiază trimestrial fezabilitatea vânzării de mașini în SUA.

Pe piața chineză, cu o gamă de prețuri pornind de la 298.000 de yuani (42.000 USD) pentru segmentul premium, producătorul auto a vândut 30.053 de vehicule electrice în primele trei luni, comparativ cu 132.420 de vehicule vândute de Tesla.

viewscnt
Afla mai multe despre
nio
masini electrice