Producția lui VW Golf 8 începe în septembrie, dar mașina nu va fi prezentă la Frankfurt

Producția lui VW Golf 8 începe în septembrie, dar mașina nu va fi prezentă la Frankfurt
scris 1 mai 2019

Volkswagen va începe producția noii generații Golf în trimestrul al treilea, iar lansarea oficială va avea loc în octombrie. Anterior, reprezentanții companiei confirmaseră că vânzările vor debuta abia în 2020.

Producția lui VW Golf 8, noua generație a celui mai vândut automobil din Europa, va începe în luna septembrie, potrivit unor informații furnizate de reprezentanți ai VW jurnaliștilor de la Automotive News. Evenimentul de lansare va avea loc în luna octombrie, astfel că VW Golf 8 nu va fi prezent la salonul din Frankfurt.

Șefii Volkswagen au confirmat anterior că vedeta mărcii VW nu va fi expusă la Frankfurt, salonul fiind destinat noului model electric ID. Neo, al cărui nume ar putea fi diferit la momentul lansării.

Chiar dacă la momentul respectiv, surse interne citate de presa germană susțineau că este vorba despre o întârziere generată de funcțiile digitale care urmează a fi disponibile pe Golf, care nu ar fi gata pentru lansare, șeful vânzărilor VW, Jurgen Stackmann, a declarat că e doar o chestiune de strategie. Stackmann a mai spus că Golf 8 va fi prezentat în premieră imediat după Frankfurt, pentru ca modelul să se bucure de exclusivitatea pe care o merită.

Vântul a spulberat prețul energiei electrice: curent gratis pe bursa CITEȘTE ȘI Vântul a spulberat prețul energiei electrice: curent gratis pe bursa

VW Golf 8 va fi o mașină extrem de avansată din punct de vedere tehnologic, după cum reiese din primele informații, având un grad ridicat de conectivitate și de digitalizare. De exemplu, funcția de deblocare a mașinii cu ajutorul unei chei digitale instalate în telefonul mobil va fi conectată la peste 10 subsisteme ale vehiculului.

„Sistemul de navigație și infotainment are, doar el, între 10 și 20 de milioane de linii de cod, mai mult decât avea toată mașina în urmă cu 10 ani”, a declarat pentru Automotive News un executiv al VW.

Șoferii vor avea la dispoziție opțional aplicația Volkswagen We, care se va putea conecta la internet și va oferi acces la o multitudine de informații. Tehnologii de comunicare car-to-car și car-to-infrastructure vor fi disponibile pe noul Golf 8.

În prezent, VW Golf 8 se află în faza de testare a modelelor de pre-producție, asta însemnând că totul este aproape gata, dar sunt remediate „bug-urile” din programele software ale mașinii. În această fază sunt implicați atât inginerii proprii, cât și cei ai furnizorilor de echipamente, inclusiv procesoare care coordonează toată tehnologia digitală.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
golf 8
noul golf
lansare vw golf 8
golf frankfurt