Jaguar a decis să producă viitorul model Land Rover Defender în Slovacia

Jaguar a decis să producă viitorul model Land Rover Defender în Slovacia
scris 1 mai 2019

Constructorul auto britanic Jaguar Land Rover a anunțat că a decis să producă noul său model 4x4 Land Rover Defender la o uzină din Slovacia, în ideea de a face loc pentru producția unor noi modele la uzina sa din Marea Britanie, transmit Reuters și AFP.

Modelul Land Rover Defender urmează să fie dezvăluit în mod oficial în a doua parte a acestui an de Jaguar Land Rover, companie controlată de grupul Tata Motors din India, arată Agerpres.

Acesta este al doilea model de automobil Land Rover, după Land Rover Discovery, care va fi produs la uzina de la Nitra (vestul Slovaciei), a cărei construcție a început în 2016 și care a fost finalizată în luna octombrie a anului trecut. Uzina are o capacitate de producție de 150.000 de vehicule pe an însă Jaguar Land Rover (JLR) are ambiția de a produce 300.000 de vehicule pe an în Slovacia.

FOTO Tornadă pe autostradă, un autocar cu 40 de persoane s-a răsturnat CITEȘTE ȘI FOTO Tornadă pe autostradă, un autocar cu 40 de persoane s-a răsturnat

Nimic nu indică faptul că JLR a luat această decizie cu privire la Land Rover Defender din cauza Brexitului, a cărui dată a fost prelungită pentru sfârșitul lunii octombrie, dar care provoacă îngrijorări la vârful industriei auto din Marea Britanie. Producătorii auto se tem că în cazul unei ieșiri dezordonate a Marii Britanii din Uniunea Europeană, se vor confrunta cu întârzieri în aprovizionarea cu componente, noi controale vamale și un tarif de până la 10% pentru autovehicule finalizate.

viewscnt
Afla mai multe despre
jaguar
brexit
slovacia