Profitul operațional trimestrial al Skoda a crescut cu 60,8%, în urma majorării livrărilor pe plan global

Profitul operațional trimestrial al Skoda a crescut cu 60,8%, în urma majorării livrărilor pe plan global
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mai 2023

Producătorul auto ceh Skoda, o divizie a grupului german Volkswagen, a anunțat creșterea profitului operațional cu 60,8% în primul trimestru din 2023, în urma majorării livrărilor pe plan global, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Skoda, liderul pieței auto și coloana vertebrală a sectorului industrial din Cehia, a înregistrat în primele trei luni din acest an un profit operațional de 542 milioane de euro, comparativ cu perioada similară din 2022, în timp ce veniturile au crescut cu o treime, la 6,8 miliarde de euro, scrie Agerpres.

Dacia Spring, rechemare în service CITEȘTE ȘI Dacia Spring, rechemare în service

Livrările pe plan global au urcat cu 12,6% în primul trimestru din 2023, în urma cererii susținute și a vânzărilor mai ridicate în sudul și vestul Europei. Livrările modelului exclusiv electric Enyaq Skoda au urcat cu 40,7% în primul trimestru din 2023.

Skoda caută să se redreseze în acest an, după ce livrările în ultimii trei ani au fost afectate de deficitul de componente și de blocajele de pe lanțurile globale de aprovizionare.

"După recentele influențe externe care au afectat negativ rezultatele financiare ale companiei, Skoda Auto a reușit să schimbe tendința și să revină pe creștere", se arată în comunicatul grupului ceh.

Cu privire la perspectivele pentru acest an, Martin Jahn, responsabil pentru vânzări în boardul Skoda, declara recent că producția și vânzările ar trebui să fie mai mari decât cele din 2022, când livrările globale au scăzut până la 731.300 de autovehicule. Un element care ar trebui să ajute la creșterea vânzărilor este apropiata intrare a Skoda pe piața din Vietnam, unde grupul ceh ar urma să înceapă să își vândă automobilele în al doilea trimestru. Martin Jahn a estimat că potențialul inițial al pieței din Vietnam este de 30.000 de automobile.

viewscnt
Afla mai multe despre
skoda
profit