Proiect: Cei care vor să obțină permisul de conducere trebuie să promoveze și un curs de prim ajutor

Proiect: Cei care vor să obțină permisul de conducere trebuie să promoveze și un curs de prim ajutor
scris 13 apr 2017

Deputatul PSD Tudor Ciuhodaru a depus în Parlament un proiect de lege care va obliga persoanele care urmează cursurile școlilor auto să promoveze și un curs de prim ajutor în vederea obținerii permisului de conducere.

Potrivit proiectului, în vederea obținerii permisului de conducere, "candidații au obligația de a efectua, pe parcursul activităților de pregătire teoretică și practică, și promova un curs de prim ajutor în trafic", scrie News.ro.

Programa, modalitățile de organizare și desfășurare a cursului de prim ajutor în trafic, lista centrelor autorizate pentru instruirea și testarea teoretică și practică și baremul de promovare se stabilesc și se actualizează prin ordin comun al ministrului Sănății și al ministrului Afacerilor Interne.

Instanța supremă a decis că tractorul nu este autovehicul, putând fi condus pe drumurile publice fără a deține permis CITEȘTE ȘI Instanța supremă a decis că tractorul nu este autovehicul, putând fi condus pe drumurile publice fără a deține permis

"Toți șoferii vor putea asigura rapid și corect măsurile de prim ajutor. Datele științifice susțin acest demers: câteva secunde fac diferența dintre viață și moarte, (...) intervenția rapidă crește șansele de supraviețuire. Pentru a fi cu adevărat eficiente, măsurile de prim ajutor trebuie cunoscute precum tabla înmulțirii. Efectuate incorect pot duce la sechele grave", scrie Tudor Ciuhodaru, în expunerea de motive.

Deputatul susține că în Europa există 16 state care au implementat deja măsuri similare, printre care Marea Britanie, Germania, Norvegia, Elveția și Danemarca.

viewscnt
Afla mai multe despre
tudor ciuhodaru
prim ajutor
permis de conducere