Protestul transportatorilor bulgari de cereale determină restricții de circulație și acces blocat în vămi

Protestul transportatorilor bulgari de cereale determină restricții de circulație și acces blocat în vămi
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 sep 2023

Un protest al transportatorilor bulgari de cereale se desfășoară, luni, în apropierea punctelor de trecere a frontierei Giurgiu, Calafat, Negru Vodă și Vama Veche, fiind impuse restricții de circulație pentru camioane. De asemenea, autoritățile bulgare au transmis că, începând de la ora 12, prin PTF Negru Vodă nu mai este permis accesul niciunui mijloc de transport.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”În cursul acestei zile, autoritățile bulgare au informat structurile Poliției de Frontieră Române de la granița cu R. Bulgară, respectiv Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu și Garda de Coastă, cu privire la faptul că, începând cu ora 10:00, pe teritoriul statului vecin sunt desfășurate acțiuni de protest ale transportatorilor de cereale bulgari, în zona adiacentă PTF Giurgiu - Ruse, PTF Calafat - Vidin, PTF Vama Veche - Durankulak și Negru Voda - Kardam”, a transmis, luni, Poliția de Frontieră.

FMI vine la București CITEȘTE ȘI FMI vine la București

În prezent, traficul autoturismelor și al autocamioanelor prin PTF Ruse, pe ambele sensuri, este restricționat de autoritățile bulgare. De asemenea, autoritățile de frontieră din PTF Kardam, corespondent al PTF Negru Vodă, nu permit în acest moment intrarea pentru nici un tip de mijloc de transport.

Potrivit sursei citate, vor fi actualizați periodic timpii de așteptare în aplicația Trafic on-line, în funcție de evoluția protestului și  de modul cum acesta va afecta traficul în punctele de trecere a frontierei din sudul țării.

viewscnt
Afla mai multe despre
protest bulgaria import cereale ucraina
trafic frontiera blocat