PSA mută producția Peugeot Expert și Citroen Jumpy în uzina Kaluga din Rusia

PSA mută producția Peugeot Expert și Citroen Jumpy în uzina Kaluga din Rusia
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 28 nov 2017

PSA Group a anunțat că va produce în Rusia două automobile utilitare, Peugeot Expert și Citroen Jumpy, în uzina pe care grupul francez o deține în Kaluga.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Producția vehiculelor comerciale Peugeot Expert și Citroen Jumpy va fi transferată la uzina din Kaluga, Rusia, începând din 2018, potrivit anunțului oficial al PSA, acțiunea făcând parte dintr-un proces mai amplu de reorganizare a fabricilor grupului, în care au intrat acum și cele deținute de Opel/Vauxhall.

Oficialii PSA au declarat că decizia face parte din strategia Push to Pass, și „demonstrează voința Group PSA de a propune clienților din Rusia vehicule la prețuri atractive”. Uzina va beneficia de o taxă de localizare de 50%, și datorită cooptării de furnizori ruși. Rezultatele mutării producției celor două vehicule va contribui la atingerea țintei de triplare a vânzărilor de vehicule comerciale în afara Europei, respectiv de dublare la nivel mondial până în 2021.

FOTO Mașina Anului în Europa: Cele 7 autoturisme care concurează în finala din martie, de la Geneva CITEȘTE ȘI FOTO Mașina Anului în Europa: Cele 7 autoturisme care concurează în finala din martie, de la Geneva

Uzina din Kaluga a fost construită de PSA împreună cu Mitsubishi, special pentru a produce celebrul trio de SUV-uri Peugeot 4007, Citroen C-Crosser și Mitsubishi Outlander, pentru piața locală. Cele trei modele au devenit istorie, însă fabrica a continuat să producă modelele Citroen C4 și Peugeot 408, de asemenea, versiunile pentru Rusia. Producția celor două modele nu acoperă, însă, capacitatea maximă de producție a uzinei, acesta fiind motivul pentru care șefii PSA au luat decizia de transfer a producției celor două utilitare. Mai mult, așa numita taxă de localizare, bonusul autorităților pentru producția de modele local, este de numai 35%.

Peugeot Expert și Citroen Jumpy, aflate la a treia generație, sunt produse în acest moment în uzina din Valenciennes, din Franța, unde este produs și Toyota ProAce. 

viewscnt
Afla mai multe despre
psa
peugeot
citroen
kaluga
jumpy
expert