Dacia a deschis comenzile. Configurator Duster: cel mai bine model echipat ajunge la 20.300 euro, comparabil ca dotări cu un Suzuki SX4 de 20.150 euro

Dacia a deschis comenzile. Configurator Duster: cel mai bine model echipat ajunge la 20.300 euro, comparabil ca dotări cu un Suzuki SX4 de 20.150 euro
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 28 nov 2017

Dacia a deschis comenzile pentru noul Duster, fiind disponibil configuratorul de preț pentru a doua generație a SUV-ului construit la Mioveni. Cel mai scump model, cu toate opționalele incluse, va costa 20.300 euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Noul Dacia Duster poate fi comandat deja la dealeri sau pe site-ul producătorului cu ajutorul configuratorului de preț. Lista de prețuri a fost anunțată de cei de la Dacia săptămâna trecută, modelul fiind mai scump cu 1450 de euro față de generația anterioară, datorită dispariției versiunii entry, pe care Duster 1 o avea. Din acest motiv, Dacia Duster este acum mai scump decât în Franța, unde poate fi cumpărat cu 11.990 euro.

Pentru a cumpăra o versiune Duster echipată cu toate echipamentele pe care producătorul le-a anunțat ca fiind noutăți în gama Duster, un român va trebui să plătească 20.300 de euro, preț deloc mic pentru un automobil construit pe o platformă derivată din cea a lui Renault Clio 2 (1998), pe care sunt construite și modelele Logan și Sandero (platforma B0).

EXCLUSIV Marsh va asigura flota Tarom, cel mai mare cont din România, pentru al doilea an consecutiv. Prețul: peste 1,3 milioane dolari. Cât primesc pasagerii sau rudele în caz de accident, prăbușire, deturnare sau piraterie CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Marsh va asigura flota Tarom, cel mai mare cont din România, pentru al doilea an consecutiv. Prețul: peste 1,3 milioane dolari. Cât primesc pasagerii sau rudele în caz de accident, prăbușire, deturnare sau piraterie

Platforma a fost ajustată și îmbunătățită la fiecare nouă generație, dar încă folosește repere care au fost proiectate în urmă cu 10 ani. Pentru versiunile 4x4, Renault a reproiectat platforma astfel încât să poată utiliza componentele Nissan, regăsite pe prima generație Qashqai.

Cea mai „sofisticată” Dacia Duster este echiparea Prestige, care pornește de la 18.450 euro, cu dotări standard precum 4 airbaguri, cruise control, cameră pentru parcarea cu spatele, media nav de 7 inci, 4 geamuri electrice, aer conditionat automat monozonă, oglinzi electrice și încălzite, geamuri fumurii. Neajunsul acestei echipări este faptul că are doar două combinații demotor – cutie, ambele pe baza lui 1.5 dCi 110 CP: cea mai ieftină este cu cutia automată EDC, cealaltă are cutie manuală, cu tracțiune 4x4, și costă cu 300 de euro în plus. Pentru a configura echiparea supremă la Duster, mai pot fi adăugate vopseaua metalizată – 300 de euro, tapițerie piele – 500 euro, avertizor pentru unghiul mort – 200 de euro, pachet hărți – 100 euro, Camera Multiview – 250 euro, card acces „mâini libere” -  200 euro. În total, 20.300 de euro.

Prețurile Dacia Duster 2 pentru România: mai scumpă cu aproape 1.500 de euro decât vechiul Duster și cu 450 euro față de Franța CITEȘTE ȘI Prețurile Dacia Duster 2 pentru România: mai scumpă cu aproape 1.500 de euro decât vechiul Duster și cu 450 euro față de Franța

Un Duster accesibil, în echiparea Essential, dar dotat cu minimum de echipamente și tehnologii pentru a putea conduce un vehicul relativ sigur și modern, ar costa 15.620 euro. În standard, un Duster Essential are puține echipamente, precum ESP, limitator de viteză, lunetă cu degivrare, 4 airbaguri și geamuri electrice față, și costă 12.350 euro cu cel mai slab motor, 1.6 benzină. Dacă selectăm motorul 1.5 dCi, 110 CP, prețul urcă la 14.550 euro, fără 4x4, cu jante de tablă de 16. Pentru a-i ridica nivelul de confort și siguranță la minim, e nevoie de echipamentele suplimentare, disponibile ca opționale. Lista completă cuprinde scaun șofer reglabil pe înălțime, cu banchetă rabatabilă și volan îmbrăcat în piele, disponibile ca pachet, care costă 160 euro, aer condiționat manual, care costă 760 euro, proiectoare de ceață, 100 de euro, și un radio CD 2 DIN, de 50 de euro.

O echipare Confort, cu motorul 1.2 TCe (benzină), 4x4, cu toate opționalele disponibile, se ridică la 18.950 euro.

Spre comparație, un Suzuki SX4, comparabil ca dimensiuni cu Duster și cu suficientă tradiție în cosntrucția de SUV-uri, poate fi comandat în cea mai ieftină configurație diesel, 4x2, la 18.550 euro, dar include ca dotări standard (în plus față de Duster) jantele de aliaj de 17 inci, airbaguri laterale și genunchi, asistență la pornirea din rampă (la Duster e disponibil pentru versiuni superioare), monitorizare presiune pneuri, sistem start&stop, alarmă, semnalizare cu avarii la frânarea de urgență, oglinzi electrice, rabatabile electric și încălzite, faruri LED, ștergătoare automate, faruri automate, comenzi pe volan, aer condiționat automat dual-zone, cruise control, scaune încălzite, geamuri electrice spate, multimedia 7 inci.

Pentru a configura un Duster la nivelul unui Suzuki SX4 este aproape imposibil, în primul rând pentru că Duster nu dispune de toate echipamentele, nici măcar la nivel opțional, în al doilea rând pentru că echiparea Prestige, care are mai multe dotări disponibile standard și ca opțiune, nu oferă posibilitatea selectării motorului 1.5 dCi cu tracțiune 4x2 decât cu cutie automată EDC. Duster Prestige 1.5 dCi 4x4 manual, poate fi o alternativă la 18.750 de euro, fiind superioară datorită tracțiunii integrale. Problema este că un Suzuki SX4 cu motorul 1.6 diesel și tracțiune 4x4 și toate echipamentele de mai sus costă doar 20.150 euro, în timp ce Duster, cu toate echipamentele, ajunge la 20.300 euro. 

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
duster
configurator duster
suzuki
sx4