RATB susține că nu găsește furnizor pentru autobuze destinate liniei turistice Bucharest City Tour, astfel că anulează licitația

RATB susține că nu găsește furnizor pentru autobuze destinate liniei turistice Bucharest City Tour, astfel că anulează licitația
scris 21 oct 2016

Regia Autonomă de Transport București (RATB) susține că nu găsește niciun furnizor de autobuze cu etaj pe care să le folosească pe linia turistică Bucharest City Tour, rămânând astfel la dispoziția regiei de transport din Constanța, de la care a tot închiriat mașinile. Acum, RATB a anulat licitația, estimată la 3,91 milioane de lei fără TVA, în urma căreia dorea să cumpere 4 astfel de autobuze susținând că niciun ofertant nu s-a înscris la licitație.

În prezent, RATB plătește Regiei Autonome de Transport în Comun Constanța (RATC) 645.000 de lei, fără TVA, pentru închirierea pe 6 luni a 4 autobuze cu etaj.

Contractul a fost atribuit la finele lunii aprilie în urma unei licitații, RATC fiind atunci singurul ofertant.

Deschisă doar sezonier, în intervalul 15 mai - 15 octombrie, linia turistică a vărsat anul trecut în contul operatorului de transport public, din vânzarea legitimațiilor de călătorie, peste un milion de lei, cu 16% peste încasările din 2014, suma atrasă lunar fiind cu 22.175 lei peste cea din sezonul anterior.

Venitul mediu lunar obținut în aceeași perioadă din închirierea spațiului publicitar (outdoor, tipărituri) pentru această linie a fost cu 7.861 lei lei/lună mai mare decât cel înregistrat lunar în 2014, relevă un raport al companiei.

Profitul obținut din operarea acestei linii a fost de aproape 190.000 de lei.

VIDEO Chef Adrian Hădean acuză Ministerul Economiei că a plasat producătorii români în standuri mici și mizere la Târgul alimentar de la Paris CITEȘTE ȘI VIDEO Chef Adrian Hădean acuză Ministerul Economiei că a plasat producătorii români în standuri mici și mizere la Târgul alimentar de la Paris

Anul trecut, RATB a obținut venituri proprii totale de 310,83 milioane lei, reprezentând în principal bani încasați din vânzarea de bilete și abonamente de călătorie. În schimb, cheltuielile totale ale regiei s-au cifrat la 815,1 milioane lei. Diferența de 515,02 milioane lei a fost acoperită prin subvenții plătite de Primăria Municipiului București de la bugetul local.

RATB operează un parc format din 1.927 de vehicule, din care 1.147 de autobuze, 483 de tramvaie și 297 de troleibuze, care asigură transportul în comun pe un număr total de 148 de linii, ce acoperă o arie totală de 601 kmp, din care 228 kmp reprezintă zonă urbană.

viewscnt
Afla mai multe despre
ratb
licitatie
autobuze
anulare