Rebelii houthi promit tranzitul în siguranță al navelor rusești și chineze în Marea Roșie

Rebelii houthi promit tranzitul în siguranță al navelor rusești și chineze în Marea Roșie
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 ian 2024

Rebelii Houthi vor asigura trecerea în siguranță a navelor chineze și rusești în Marea Roșie, în timp ce continuă atacurile asupra navelor comerciale, ca răzbunare pentru războiul Israelului din Gaza, a declarat joi un purtător de cuvânt al militanților susținuți de Iran, pentru presa rusă, informează CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-un interviu pentru ziarul pro-Kremlin Izvestia, un înalt oficial houthi, Mohammed al-Bukhaiti, a declarat că militanții din Yemen vor ataca doar navele care au legătură cu Israelul și cu aliații săi, scrie News.ro.

DECIZIE Noi condiții la ITP pentru autovehicule care se închiriază și scutire pentru trotinete CITEȘTE ȘI DECIZIE Noi condiții la ITP pentru autovehicule care se închiriază și scutire pentru trotinete

„În ceea ce privește toate celelalte țări, inclusiv Rusia și China, transporturile lor în regiune nu este amenințat”, a spus el. „Mai mult, suntem pregătiți să asigurăm trecerea în siguranță a navelor lor în Marea Roșie, deoarece libertatea de navigație joacă un rol semnificativ pentru țara noastră.”, a adăugat oficialul.

Rebelii houthi au lansat rachete spre o altă navă comercială deținută de SUA joi, la doar câteva ore după o nouă rundă de lovituri militare americane împotriva grupării în Yemen.

„Navele israeliene sau cele legate în vreun fel de Israel nu vor avea nici cea mai mică oportunitate de a naviga prin Marea Roșie”, a declarat Bukhaiti pentru presa rusă. „Atacurile asupra lor vor continua”, a avertizat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea roșie
houthi