Rechemarea Tesla pentru 150.000 de mașini cu erori Autopilot ajunge în Europa

Rechemarea Tesla pentru 150.000 de mașini cu erori Autopilot ajunge în Europa
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 23 iun 2023

Un număr foarte mare de automobile Tesla din Europa vor fi nevoite să-și actualizeze software-ul în cadrul unei campanii impuse constructorului american pentru toate modelele sale, 3, S, X și Y.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Din cauza unei posibile erori de proiectare a software-ului care asigură asistența la schimbarea benzilor (Autopilot), 142.781 de autoturisme Tesla Model 3, Model S, Model X și Model Y vor fi rechemate virtual în service, adică vor face obiectul unei actualizări de software.

Toate blocurile noi din Cluj Napoca vor avea stații de încărcare pentru mașini electrice CITEȘTE ȘI Toate blocurile noi din Cluj Napoca vor avea stații de încărcare pentru mașini electrice

Este vorba despre mașini construite între 2016 și 2022, din care cel puțin o treime au fost vândute în Europa. Campania a fost confirmată de autoritățile federale din Germania (KBA) care spun că în această țară sunt peste 20.000 de vehicule ce vor fi rechemate.

Nu este foarte clar dacă acest pachet de vehicule are legătură cu decizia americanilor de la NHTSA (Administrația Națională pentru Siguranța Traficului) care a impus o rechemare pentru 362.000 de vehicule Tesla, din cauza erorilor sistemelor Full Self Driving și Autopilot. NHTSA a stabilit că software-ul Tesla permite unui vehicul „să depășească limitele de viteză sau să traverseze intersecții într-un mod ilegal sau imprevizibil, crescând riscul unui accident”.

În paralel, Tesla mai face obiectul unei rechemări fizice, care urmează să ducă mașinile în service, pentru verificarea direcției, care poate da erori la temperaturi scăzute. Rechemarea afectează doar modelele 3 și Y, fabricate în 2022 și nu este cunoscut încă numărul mașinilor afectate.

FOTO Toyota vine din spate cu o nouă strategie electrică: primul pas - 1.000 de km autonomie, al doilea - 1,7 milioane de mașini electrice. Acțiunile au crescut CITEȘTE ȘI FOTO Toyota vine din spate cu o nouă strategie electrică: primul pas - 1.000 de km autonomie, al doilea - 1,7 milioane de mașini electrice. Acțiunile au crescut

De asemenea, o rechemare care vizează funcționarea ștergătoarelor se află în derulare pentru Model Y, fiind afectate sub 10.000 de vehicule în toată lumea, din care aproximativ jumătate în Europa. Remedierea presupune tot o actualizare de software.

Anul trecut, cel mai mare „recall” Tesla a avut ca obiect actualizarea de software pentru remedierea unor erori de răcire a procesoarelor, care genera o serie de defecțiuni ale altor sisteme ale mașinii. Au fost implicate peste 200.000 de vehicule 3, S, X și Y.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla recall
rechemare tesla
model y
model 3
autopilot