Reclame Ryanair, interzise pentru că transmit mesaje false

Reclame Ryanair, interzise pentru că transmit mesaje false
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 feb 2020

O serie de spoturi publicitare realizate pentru compania Ryanair au fost interzise în Marea Britanie din cauză că propagau informații false, după ce compania irlandeză susținea că este "compania aeriană europeană cu cele mai scăzute emisii de CO2", transmite miercuri Press Association.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Autoritatea britanică pentru reclame și publicitate, Advertising Standards Agency (ASA) a hotărât că Ryanair induce în eroare consumatorii în reclamele sale publicate online, în presă, radio și televiziune începând din septembrie 2019 și că aceste reclame trebuie refăcute, scrie Agerpres.

Atât reclama pentru televiziune cât și cea pentru radio fac trimitere la "emisii mici de CO2" în timp ce în reclamele apărute în presa scrisă compania Ryanair susține că are "cele mai mici emisii de CO2 dintre toate companiile aeriene majore".

Marea Britanie interzice mai devreme mașinile echipate cu motoare pe benzină și motorină CITEȘTE ȘI Marea Britanie interzice mai devreme mașinile echipate cu motoare pe benzină și motorină

După formularea unor plângeri, compania aeriană a explicat că formularea "emisii mici de CO2" din cadrul spoturilor publicitare pentru radio și TV înseamnă de fapt "mai mici decât media", iar în reclamele apărute în presa scrisă compania își compara emisiile de CO2 pe pasager pe kilometru cu alte patru companii aeriene europene importante.

ASA a decis însă că aceste reclame "nu trebuie să mai apară în aceeași formă". Conform ASA, după ce văd aceste reclame, clienții ar putea crede că dacă zboară cu Ryanair ar polua mai puțin decât dacă ar zbura cu alte companii aeriene, ceea ce, desigur, nu poate fi demonstrat.

viewscnt
Afla mai multe despre
ryanair
spoturi publicitare
marea britanie