Record al profitului pentru PSA Group, în pofida vânzărilor în scădere, înainte de fuziunea cu Fiat

Record al profitului pentru PSA Group, în pofida vânzărilor în scădere, înainte de fuziunea cu Fiat
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 27 feb 2020

PSA Group (Peugeot SA) a prezentat datele finale ale bilanțului pe 2019, cu o surpriză plăcută pentru investitori: creștere a profitabilității companiei, cu un nivel record al profitului, într-un context complet nefavorabil industriei auto.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

PSA Group a reușit să obțină o cifră de afaceri de 74,7 miliarde euro, în 2019, în creștere cu 1% față de 2018, cu o marjă operațională foarte bună, 8,5%, adică 6,3 miliarde euro. Divizia de automobile a avut aceeași marjă, în creștere cu 0,9 puncte procentuale, la 5 miliarde euro.

Profitul înregistrat a fost de 3,2 miliarde euro, în creștere cu 13 procente, compania raportând și lichidități în valoare de 3,3 miliarde euro.

„Competente și angajate, echipele noastre fac o dată în plus diferența și am obținutrezultate record în 2019, grație agilității noastre, aboordării centrate pe client și responsabilă social. Suntem pregătiți pentru tranziția energetică și toate echipele sunt concentrate pentru a oferi clienților noștri propria mobilitate, sigură și abordabilă. (...) Suntem nerăbdători să intrăm într-o nouă eră cu proiectul de fuziune cu FCA.”, a declarat Carlos Tavares, CEO al PSA Group.

Compania a anunțat un dividend de 1,23 euro pe acțiune, ce va fi votat de Adunarea Generală a Acționarilor pe 14 mai.

Rezultelele financiare ale PSA sunt o surpriză cu atât mai mare, cu cât vânzările grupului au scăzut anul trecut, fiind mai mici cu 10% față de 2018, cu un total de 3,49 milioane de unități, o scădere dură de la 3,88 milioane. Cea mai importantă piață a PSA, Europa, a venit cu o scădere de 2,5 procente, respectiv 3,11 milioane vehicule, generată mai ales de Opel/Vauxhal, care a pierdut mai multe modele din portofoliu și a fost afectată de scăderile de pe unele piețe importante ale continentului. Opel a înregistrat vânzări în scădere cu 6,4% în Europa. Printre cele mai mari scăderi sunt cele din China, unde pierderile înregistrate se ridică la peste 700 milioane de euro.

Dacia electrică „Urban City” ar putea fi fabricată în Maroc, nu în România CITEȘTE ȘI Dacia electrică „Urban City” ar putea fi fabricată în Maroc, nu în România

PSA și FCA au semnat un memorandum în luna decembrie prin care se angajează să ducă la bun sfârșit, în decursul următoarelor luni, procesul de fuziune al celor două companii. Carlos Tavares urmează să fie CEO al noii companii rezultate. Șeful PSA a anunțat la conferința de prezentare a rezultatelor financiare că s-au primit deja 14 dintre cele 24 de avize de concurență necesare pe diverse piețe pentru fuziune.

Pentru 2020, PSA anticipează o menținere a rezultatelor în marjele de anul trecut, în pofida unor posibile scăderi ale piețelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
psa rezultate financiare
peugeot vanzari
citroen vanzari 2019
opel psa vanzari auto
piata auto