Record de pasageri pe Aeroportul Iași: peste 1,5 milioane de îmbarcări și debarcări în 2022. Un nou terminal, gata la finele anului

Record de pasageri pe Aeroportul Iași: peste 1,5 milioane de îmbarcări și debarcări în 2022. Un nou terminal, gata la finele anului
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 ian 2023

Aeroportului Iași susține că Traficul înregistrat anul trecut pe Aeroportul Iași s-a ridicat la peste 1,5 milioane de pasageri anul trecut, un record în istoria aerogării, de peste două ori mai mult față de 2021 și cu 16 la sută peste cel înregistrat în anul dinaintea pandemiei, susține conducererea instituției.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Directorul Aeroportului Iași, Romeo Vatră, a scris, sâmbătă, pe Facebook, că, în anul 2022, s-a înregistrat un trafic record de 1.536.000 de pasageri, cu 140 la sută mai mult decât în 2021 și cu 16,5 la sută mai mult decât în 2019.

El a precizat că aerogara din Iași și-a consolidat poziția a treia, după Otopeni și Cluj-Napoca, în topul aeroporturilor în ce privește traficul de pasageri.

Directorul Aeroportului ieșean susține că, pentru 2023, traficul ar putea depăși ținta stabilită inițial, de 1,6 milioane de pasageri.

Focar nou de gripă aviară confirmat la Peneș Curcanul CITEȘTE ȘI Focar nou de gripă aviară confirmat la Peneș Curcanul

”Avem încredere că traficul va fi peste nivelul prognozat de noi, de 1,6 milioane pasageri. Un prim semn arată că în luna ianuarie vom avea peste 120.000 pasageri, în timp ce anul trecut, în aceeași lună, am avut 53.000 pasageri. Echipa aeroportului este subdimensionată ca număr de personal, dar a reușit să ducă bine acest efort pe parcursul anului 2022”, a mai spus directorul aeroportului din Iași.

Romeo Vatră a declarat că în acest an va fi finalizat noul terminal al aeroportului (T4), care va avea trei niveluri și o suprafață desfășurată de 30.000 de metri pătrați.

Noul terminal va avea șapte porți de îmbarcare, trei fiind prevăzute cu aviobridge-uri, iar alte trei porți vor funcționa la parter, în zona Sosiri. Stadiul lucrărilor la terminalul T4 a ajuns la 16 la sută, iar conducerea aeroportului afirmă că se lucrează în ritm susținut pentru a finaliza lucrările până în decembrie 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroportul iasi
trafic