Renault a prezentat în avanpremiera Salonului de la Paris versiunea electrică a lui Kwid, care va avea un preț „accesibil”

Renault a prezentat în avanpremiera Salonului de la Paris versiunea electrică a lui Kwid, care va avea un preț „accesibil”
scris 2 oct 2018

Renault K-ZE este noua propunere electrică a mărcii Renault, un SUV de mici dimensiuni, care va fi lansat pentru început în China, dar care va deveni global, cu un preț „accesibil”.

Evenimentul Renault din seara dinaintea Salonului Auto Paris, un obicei copiat de francezi de la Volkswagen Group, care de data aceasta nu mai este prezent la salonul parizian decât cu marca premium Audi, a adus o noutate pentru marca Renault: crossoverul K-ZE, un automobil complet electric care va fi lansat deocamdată în China, dar care urmează să fie disponibil la nivel global, după cum anunță compania. Ce este interesant pentru acest vehicul este faptul că a fost dezvoltat de divizia Global Acces, cea care se ocupă de mașinile ieftine ale grupului, inclusiv Dacia.   

Carlos Ghosn, prezent în cadrul evenimentului, a anunțat că noul model K-ZE va fi disponibil pe piață începând cu 2019, că este un vehicul urban accesibil, are o autonomie de 250 km și face parte din segmentul A.

Despre acest vehicul, Carols Ghosn a mai vorbit în urmă cu ceva timp, când a anunțat, la acel moment, că a testat versiunea electric a lui Kwid, în China, "o piață pe care nu se pot vinde mașinile sofisticate precum Nissan Leaf". Practic, vorbim acum de versiunea finală a acelui automobil, care a fost construit pe platforma CMF-A a Alianței, dezvoltată special pentru vehicule accesibile.

Carlos Ghosn a mai anunțat și versiuni hibride pentru unele din modelele sale, respectiv Clio, Megane și Captur, aceastea două din urmă fiind de tipul plaug-in hybrid.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
k-ze
masini electrice