Vânzările de automobile diesel scad dramatic de la an la an și de la o lună la alta

Vânzările de automobile diesel scad dramatic de la an la an și de la o lună la alta
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 3 iul 2018

Vânzările de automobile diesel scad dramatic de la an la an și de la o lună la alta, presate de scandalurile privind emisiile, dar și de avansul mașinilor electrice și hibride. În luna mai, ponderea mașinilor noi echipate cu motoare cu motorină a coborât la 35% din totalul pieței.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
CTP țintește un portofoliu de 1 milion metri pătrați până la sfârșitul anului 2018 CITEȘTE ȘI CTP țintește un portofoliu de 1 milion metri pătrați până la sfârșitul anului 2018

Europa este tot mai decisă să renunțe la motoarele diesel, după cum arată statisticile Jato, privind înmatriculările din luna mai. Volumul vânzărilor de mașini noi diesel a scăzut față de anul trecut cu 19% și au ajuns la o pondere de numai 36% din piață (aproximativ 500.000 de automobile), o valoare ce ar fi părut utopică în urmă cu un deceniu, când dieselul era la putere.

Cum să alegem locația ideală pentru un team-building sau alte evenimente business? 5 recomandări de la specialiști CITEȘTE ȘI Cum să alegem locația ideală pentru un team-building sau alte evenimente business? 5 recomandări de la specialiști

Pierderea de cotă de piață a fost deteminată atât de creșterea cu 15% a pieței de motoare pe benzină, care a urcat la 56% din piață, respectiv 784.000 de unități, dar și de avansul înregistrat de mașinile electrice și hibride, 27% peste nivelul de anul trecut și cu o cotă de piață de peste 5% în luna mai, care reprezintă aproximativ 75.000 de untăți.

Potrivit Jato, clasamentul vânzărilor de mașini electrice a fost condus de Renzult Zoe, cu 2.392 unități, urmat de Nissan Leaf, cu 2339 unități, ambele modele fiind construite de Alianța Renault Nissan, acestea fiind urmate, la distanță, de VW e-Golf, cu 1.451 de unități. Pe locul patru s-a situat BMW i3, 1.104 exemplare, iar pe locul cinci - Tesla Model S, cu 1.014 unități.

În segementul hibridelor plug-in, în luna mai cel mai vândut a fost Mitsubishi Outlander, urmat de VW Passat și de trei modele premium: BMW Serie 5, Volvo XC60 și BMW Serie 3.

În segmentul hibridelor, Toyota domină categoric, cu SUV-ul C-HR, alături de Taris, Auris și RAV4. Kia Niro este pe locul 5, în preferințele europenilor din acest segment.

viewscnt
Afla mai multe despre
masini electrice
diesel
vanzari diesel