Renault ar putea lista separat la bursă divizia de vehicule electrice

Renault ar putea lista separat la bursă divizia de vehicule electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 apr 2022

Directorul general al Renault, Luca de Meo, a declarat că planurile producătorului auto francez de a crea o divizie separată pentru activele sale electrice (EV) ar putea duce în cele din urmă la o listare separată a acesteia la bursă, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Acest lucru ar putea însemna o listă separată. Aceasta este o decizie condiționată, asta este exact ceea ce analizăm", a declarat De Meo într-o conferință de presă.

FOTO Dacia Bigster, pe care românii l-au putut vedea doar în imagini filmate și fotografii, apare în premieră CITEȘTE ȘI FOTO Dacia Bigster, pe care românii l-au putut vedea doar în imagini filmate și fotografii, apare în premieră

Planul de separare a producției de automobile cu motoare cu ardere internă ar putea interesa Nissan sau investitorii pe termen lung, a adăugat el, scrie News.ro.

De Meo vrea să continue cu planurile de a crea divizii separate pentru vehiculele electrice (EV) și pentru cele cu motoare cu combustie internă, în pofida incertitudinii posibil costisitoare cu privire la interesele grupului în Rusia, au declarat trei surse pentru Reuters, săptămâna trecută.

Încercând să ajungă din urmă rivali precum Tesla și Volkswagen, producătorul de automobile francez și-a prezentat pentru prima dată schimbarea strategiei în februarie, cu câteva zile înainte de invadarea Ucrainei de către Rusia, spunând că planul său de redresare progresează înainte de termenul stabilit.

De Meo a declarat marți că Renault este ”foarte încrezător” că își va îndeplini planul de redresare, deoarece a fost finanțat în pofida impactului suspendării activelor rusești.

Războiul din Ucraina a determinat puterile occidentale să impună sancțiuni ample împotriva Rusiei, lăsând Renault, proprietarul majoritar al celui mai mare producător de automobile din Rusia, Avtovaz, să se confrunte cu ceea ce de Meo a numit ”o situație foarte complexă”.

După ce a anunțat suspendarea activităților din Rusia, Renault își revizuiește opțiunile pentru uzina din Moscova și acționariatul său la Avtovaz.

”Suntem bine înarmați pentru a încerca să găsim o soluție pe termen lung care să ne protejeze bunurile și angajații și, de fapt, să nu insultăm complet viitorul pentru că viața continuă și sperăm că situația de pe teren va reveni la normal”. a spus De Meo marți.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
vehicule electrice
bursa