Renault face angajări și investește 300 milioane euro pentru a produce furgonete electrice în Franța

Renault face angajări și investește 300 milioane euro pentru a produce furgonete electrice în Franța
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mar 2024

Producătorul auto francez Renault intenționează să investească 300 de milioane de euro (323,25 milioane de dolari) în fabrica din Sandouville, în nordul Franței, pentru a produce noua generație de furgonete electrice din 2026, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania va angaja în următorii patru ani încă 550 de persoane, pe lângă cei 1.850 de angajați, a informat grupul francez.

În 13 martie, un purtător de cuvânt al Renault a declarat pentru Reuters că producătorul auto se așteaptă să finalizeze până la începutul lunii viitoare societatea mixtă pe segmentul furgonetelor electrice cu grupul suedez Volvo și compania franceză de transport maritim CMA CGM, scrie Agerpres.

Salariile personalului de la sol al Lufthansa vor crește CITEȘTE ȘI Salariile personalului de la sol al Lufthansa vor crește

În toamna trecută, Renault și Volvo au semnat acorduri cu caracter obligatoriu pentru a lansa o nouă companie, unde inițial fiecare deține o participație de 50% și fiecare investește 300 milioane de euro, în următorii trei ani.

De asemenea, CMA CGM a semnat tot atunci o scrisoare de intenție cu Renault și Volvo pentru a se alătura noii companii și a investi 120 milioane de euro prin PULSE, fondul său de energie specializat pe decarbonizarea sectorului de transport și logistic.

Cele trei companii intenționează să prezinte societatea mixtă în 3 aprilie

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
furgonete