Renault vrea să strângă peste un miliard de euro din ''economia circulară'' până în 2030

Renault vrea să strângă peste un miliard de euro din ''economia circulară'' până în 2030
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 apr 2021

Constructorul auto francez Renault va încerca să genereze vânzări de peste un miliard de euro din așa numita "economia circulară", prin transformarea uzinei sale de la Flins, o localitate de la marginea Parisului, într-un centru de cercetare, reciclare și reparații, a declarat directorul general de la Renault, Luca de Meo, pentru publicația franceză Journal du Dimanche, relatează Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Economia circulară este un model de producție și consum care implică partajarea, reutilizarea, repararea, renovarea și reciclarea materialelor și produselor existente cât mai mult posibil. În acest fel, ciclul de viață al produselor este extins. În practică, aceasta implică reducerea la minimum a deșeurilor. Când un produs ajunge la sfârșitul duratei sale de viață, materialele din care este făcut sunt păstrate în cadrul economiei de câte ori este posibil. Acestea pot fi folosite din nou și din nou, creând astfel o valoare suplimentară.

"Ambiția noastră este ca, până în 2030, să ajungem să generăm mai multe venituri din reciclarea și repararea vehiculelor la Flins decât din asamblarea de autoturisme acolo. Și să ajungem la o cifră de afaceri de peste un miliard de euro din economia circulară", a declarat Luca de Meo.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault economia circulara
renault centru cercetare
renault uzine