Ministrul Transporturilor anunță continuarea demolării spațiilor comerciale de la metrou. Procese intentate de firma sindicatului Metrorex

Ministrul Transporturilor anunță continuarea demolării spațiilor comerciale de la metrou. Procese intentate de firma sindicatului Metrorex

Sursă foto: pagina de Facebook a ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă

Profit.ro
Profit.ro
scris 17 apr 2021

Acțiunea de desființare a spațiilor ilegale de la metrou continuă, vineri seara fiind desființate 63 de astfel de spații în 10 stații de metrou, a anunțat ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă.

Urmărește-ne și pe Google News

"Seara trecută, 63 de spații comerciale amplasate ilegal pe domeniul public al statului au fost desființate în 10 stații de metrou. Mulțumesc primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, primarilor sectoarelor 1, Clotilde Armand, 2, Radu Mihaiu, și 6, Ciprian Ciucu, care au desfășurat în ultimele 2 săptămâni activități de desființare a construcțiilor ilegale", a scris sâmbătă, pe Facebook, Cătălin Drulă.

El a menționat că vineri seara primăria sectorului 4 a desființat spații ilegale din 7 stații de metrou, iar Metrorex a depus solicitări și către primăriile sectoarelor 3 și 5.

Un sfert de secol de la inaugurarea primului reactor al centralei nucleare Cernavodă CITEȘTE ȘI Un sfert de secol de la inaugurarea primului reactor al centralei nucleare Cernavodă

"Ieri seară, într-o acțiune amplă, primăria sectorului 4 a desființat spații ilegale din 7 stații de metrou (Piața Unirii 1, Constantin Brâncoveanu, Piața Sudului, Eroii Revoluției, Apărătorii Patriei, Tineretului, Timpuri Noi). Mulțumesc d-lui primar Băluță pentru mobilizarea excelentă. Metrorex a depus solicitări și către primăriile sectoarelor 3 și 5 și sunt convins că și acolo se va restabili legalitatea cât de curând", a mai scris ministrul Transporturilor pe rețeaua de socializare.

După cum a relatat Profit.ro, Firma Sindomet Servcom SRL, controlată integral de către Sindicatul Liber Metrou al salariaților companiei de stat Metrorex, a cerut în instanță suspendarea dispozițiilor din 6 aprilie ale primarului sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu (USR), de desființare a 9 spații comerciale din stațiile de metrou Ștefan cel Mare (6 construcții) și Pipera (2 construcții, plus o cabină foto), dispoziții duse deja la îndeplinire.

Înainte de retragere, Raul Castro îndeamnă la dialog între Cuba și Statele Unite. CIA a vrut să-l asasineze în 1960 CITEȘTE ȘI Înainte de retragere, Raul Castro îndeamnă la dialog între Cuba și Statele Unite. CIA a vrut să-l asasineze în 1960

În plus, firma sindicaliștilor a intentat un proces și Metrorex, având ca obiect "asigurare dovezi". Potrivit Codului de procedură civilă, printr-o astfel de acțiune în instanță se cere să fie aprobată o "procedură specială, urgentă, cu un scop limitat, acela de conservare a unor dovezi necesare față de care există riscul ca acestea să dispară, să se modifice sau să fie greu de administrat în viitor".

Actele executive ale edilului sectorului 2 atacate de Sindomet Servcom, obținute de Profit.ro, citează ca temei legal inclusiv dispoziția din urmă cu aproape 21 de ani (iulie 2000) a primarului general de atunci al Capitalei, Traian Băsescu, care a împuternicit primarii de sector "să organizeze, de urgență, prin grija serviciilor de specialitate, acțiunea de dezafectare și degajare a construcțiilor provizorii neautorizate amplasate pe domeniul public al Municipiului București", dispoziție în urma căreia a fost declanșată demolarea chioșcurilor de pe străzile din Capitală.

viewscnt
Afla mai multe despre
demolare spatii comerciale metrou
conflict metrorex sindicat