Revoltă la El Al. Prim-ministrul Benjamin Netanyahu și soția, lăsați fără echipaj

Revoltă la El Al. Prim-ministrul Benjamin Netanyahu și soția, lăsați fără echipaj
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mar 2023

Piloții companiei aeriene naționale israeliene El Al i-au lăsat pe premierul Benjamin Netanyahu și pe soția sa, Sara, în situația de a nu mai putea fi transportați după ce nimeni nu s-a oferit voluntar să zboare cu primul cuplu al Israelului la Roma pentru o vizită de stat în Italia programată la sfârșitul acestei săptămâni, a anunțat compania El Al Airlines.

Urmărește-ne și pe Google News

Termenul limită al unei licitații lansate de compania națională israeliană, așa cum este necesar atunci când premierul urmează să plece cu o companie comercială, a expirat duminică la ora 14:00 și a fost întâmpinat cu indiferență de piloții și însoțitorii de zbor de la El Al, care au refuzat să profite de această oportunitate, arată G4Media.ro.

VW Group a decis: va construi a doua uzină în SUA, pentru marca Scout CITEȘTE ȘI VW Group a decis: va construi a doua uzină în SUA, pentru marca Scout

În cursul serii de duminică, El Al a anunțat că a găsit în sfârșit un echipaj pentru a transporta cuplul Netanyahu în Italia.

Într-o declarație emisă în urma depășirii termenului limită, El Al a precizat că „problema dotării zborului premierului nu a fost încă rezolvată din cauza lipsei de piloți calificați în escadrila noastră de Boeing 777, printre alte motive.

„Lucrăm pentru a echipa acest zbor… în conformitate cu procedurile companiei, așa cum am făcut-o de nenumărate ori înainte”, a scris El Al. „De la înființarea sa, El Al a transportat șefi de stat pentru misiuni naționale importante și va continua să facă acest lucru și în viitor, după cum este necesar”.

Conform protocolului El Al, comisarul escadrilei este obligat să piloteze zborul premierului. Cu toate acestea, zborului planificat îi lipsesc încă un echipaj de cabină și un copilot, deoarece personalul El Al nu părea dispus să îl transporte pe Netanyahu.

Noi taxe pentru șoferi. Rovinieta ar urma să se scumpească cu aproape 40% CITEȘTE ȘI Noi taxe pentru șoferi. Rovinieta ar urma să se scumpească cu aproape 40%

Netanyahu este așteptat să plece joi pentru a se întâlni cu premierul Italiei, Giorgia Meloni, care a vorbit ultima dată în mod public cu omologul său israelian în noiembrie pentru a-i transmite felicitări pentru victoria sa în alegeri.

În urma relatărilor privind lipsa de voluntari la El Al, ministrul Transporturilor, Miri Regev, a anunțat că intenționează să deschidă ofertele de zbor pentru alte companii aeriene israeliene, precum Arkia și Israir, potrivit presei israeliene.

Refuzul piloților de a echipa zborul premierului se alătură unei declarații anterioare a 37 din cei 40 de piloți de rezervă din escadrila 69 de vânătoare a Forțelor Aeriene israeliene, care au anunțat că nu vor participa la o sesiune de antrenament programată în prealabil miercurea viitoare, în semn de protest față de reforma judiciară a guvernului.

Piloții de rezervă și-au anunțat decizia duminică șefilor forțelor aeriene și comandantului escadrilei lor. În loc să se antreneze, ei au declarat că vor organiza un dialog cu privire la problema aflată în dezbatere în fața birourilor guvernamentale.

În Israel au avut loc în ultimele două luni demonstrații masive de protest împotriva proiectelor de lege ale coaliției de dreapta/extrema dreaptă/ultra-ortodocși condusă de Benjamin Netanyahu care reduc prerogativele și independența justiției.

viewscnt
Afla mai multe despre
el al
echipaj
benjamin netanyahu