Roma va interzice mașinile diesel în centrul orașului din 2024

Roma va interzice mașinile diesel în centrul orașului din 2024
scris 28 feb 2018

Roma va interzice accesul mașinilor diesel în centrul orașului începând cu anul 2024, a anunțat primarul capitalei italiene, conform The Guardian.

Roma este unul dintre orașele europene cu cel mai intens trafic și găzduiește mii de monumente istorice care sunt afectate de nivelul ridicat al poluării, scrie News.ro.

Virginia Raggi a anunțat decizia pe pagina sa de Facebook: „Dacă vrem să intervenim serios, trebuie să încurajăm adoptarea unor măsuri drastice”.

Justiția germană a decis: orașele pot să interzică accesul automobilelor diesel CITEȘTE ȘI Justiția germană a decis: orașele pot să interzică accesul automobilelor diesel

Comentariile ei vin după ce un tribunal din Germania a decis că orașele pot interzice mașinile care cauzează o poluare semnificativă.

Aproximativ două treimi dintre cele 1.8 milioane de mașini produse în Italia anul trecut erau diesel.

În Roma, un oraș fără industrii semnificative, cea mai importantă sursă de poluare sunt mașinile.

Poluarea nu afectează doar cetățenii din Roma ci și monumentele sale istorice, care suferă din cauza gazelor de eșapament.

Conform unui studiu de anul trecut al Ministerului Culturii, 3.600 de monumente din piatră și 60 de sculpturi din bronz riscă să fie deteriorate din cauza poluării.

Înainte de decizia din Germania, oficialii din Milano au anunțat, de asemenea, că orașul își propune să interzică total mașinile diesel până în 2030.

viewscnt
Afla mai multe despre
roma
masini diesel