RyanAir profită și preia o cursă Blue Air din România

RyanAir profită și preia o cursă Blue Air din România
scris 4 oct 2022

Compania aeriană irlandeză low-cost RyanAir introduce două curse săptămânale pe ruta Dublin-Cluj, indicând că recurge la această mișcare pentru a prelua pasagerii cu probleme după sistarea zborurilor Blue Air.

Noua rută va fi lansată din noiembrie.

„Ryanair continuă să crească în România și în rețeaua noastră, în timp ce alte companii aeriene se luptă să rămână în aer, dezamăgindu-i pe pasageri”, este mesajul companiei.

FOTO Un BMW pregătit în România stabilește un nou record mondial de viteză și devine cel mai rapid BMW diesel din istoria mărcii CITEȘTE ȘI FOTO Un BMW pregătit în România stabilește un nou record mondial de viteză și devine cel mai rapid BMW diesel din istoria mărcii

Compania aeriană românească low-cost Blue Air a anunțat că nu poate relua cursele nici începând cu 10 octombrie, termen avansat inițial, argumentând prin faptul că se află în discuții cu potențialii investitori, creditori și autorități guvernamentale pentru a-și restructura profilul de capital, dar procesul este unul complex.

"Multiplele dificultăți financiare și operaționale, generate de pandemia COVID-19, s-au făcut simțite într-o manieră severă la nivelul tuturor companiilor aeriene, însă cu și mai mare intensitate de către companiile aeriene regionale private care se luptă pentru supraviețuire.

În pofida acestor greutăți și a altor elemente adverse, Blue Air – o mândră companie privată românească, face tot posibilul pentru a își relua operațiunile de zbor.

FOTO Trenuri oprite de la funcționare de ANPC. Amenzi pentru scaune murdare, grupuri sanitare neigienizate, praf în instalațiile de aer condiționat CITEȘTE ȘI FOTO Trenuri oprite de la funcționare de ANPC. Amenzi pentru scaune murdare, grupuri sanitare neigienizate, praf în instalațiile de aer condiționat

În acest scop, Blue Air se află în prezent în discuții cu potențialii investitori, creditori și Guvernul României pentru a-și restructura profilul de capital, astfel încât să poată reîncepe operațiunile aeriene.

Având în vedere, însă, complexitatea acestui proces, Blue Air nu este, din păcate, încă în măsură să reînceapă să zboare din data de 10 octombrie 2022. Blue Air va trasnmite un anunț imediat după finalizarea discuțiilor în curs cu privire la momentul la care estimează că flota sa va decola din nou.

FOTO Citroen își schimbă logo-ul cu cel de acum 100 de ani CITEȘTE ȘI FOTO Citroen își schimbă logo-ul cu cel de acum 100 de ani

Blue Air regretă în mod sincer neplăcerile cauzate atât pasagerilor, cât și angajaților, creditorilor și furnizorilor săi, și continuă să depună toate eforturile necesare pentru a minimiza întârzierile în vederea reluării operațiunilor", este mesajul companiei.

Blue Air a oprit toate zborurile la 6 septembrie, mii de români fiind blocați pe aeroporturi din toată Europa.

FOTO Renault prezintă un nou concept-car, pentru a celebra revenirea lui Renault 5 CITEȘTE ȘI FOTO Renault prezintă un nou concept-car, pentru a celebra revenirea lui Renault 5

Compania aeriană Blue Air a anunțat anterior că „își propune” să reia zborurile abia din 10 octombrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
blue air
zboruri anulate