Ryanair scumpește biletele

Ryanair scumpește biletele
scris 31 ian 2022

Operatorul aerian irlandez Ryanair a raportat pierderi nete de 96 milioane de euro în trimestrul patru din 2021, dar este încrezător că reducerea capacităților de către companiile rivale ar putea duce la majorarea prețurilor în sezonul de vară, transmit DPA și Reuters.

Pierderile sunt în linie cu estimările analiștilor, de 101 milioane de euro. În trimestrul patru din 2020, Ryanair a raportat pierderi de 306 milioane de euro, după ce în ultimele trei luni din 2019 a înregistrat un profit de 88 milioane de euro, scrie Agerpres.

CONFIRMARE STB digitalizează procesul de plată a călătoriei în toate mijloacele de transport public CITEȘTE ȘI CONFIRMARE STB digitalizează procesul de plată a călătoriei în toate mijloacele de transport public

Compania cu sediul la Dublin a reiterat că se așteaptă la pierderi cuprinse între 250 și 450 milioane de euro în anul financiar care se va încheia la 31 martie 2022, un nivel mai redus față de pierderile de 815 milioane de euro în anul precedent. De asemenea, Ryanair se așteaptă să transporte aproape 100 milioane de pasageri în anul financiar care se va încheia la 31 martie 2022.

Deși a existat "o redresare solidă" a rezervărilor în ultimele săptămâni, și temerile privind varianta Omicron au început să se atenueze, perspectivele rămân extrem de nesigure, a avertizat directorul general Michael O'Leary.

Rivalele easyJet și Wizz se așteaptă la o cerere solidă în sezonul de vară, dar Wizz a avertizat că profitabilitatea a putea fi afectată de capacitatea în exces, în următoarele luni.

Directorul financiar al Ryanair, Neil Sorahan, a explicat că reducerea capacităților de către companiile rivale, comparativ cu nivelul de dinaintea pandemiei, "va pune presiune pe creșterea prețurilor".

El a adăugat că Ryanair nu are nevoie să reducă prețurile biletelor pentru a stimula cererea.

Veniturile Ryanair au urcat în trimestrul patru din 2021 cu 331%, la 1,47 miliarde de euro, față de 0,34 miliarde de euro în perioada similară din 2020. Majorraea vine în urma redresării traficului, compania a transportat 31,1 milioane de pasageri, față de 8,1 milioane de pasageri anul precedent.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri, opera 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv București și Craiova.

viewscnt
Afla mai multe despre
ryanair
avioane
pasageri