Ryanair scumpește biletele de avion

Ryanair scumpește biletele de avion
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 feb 2023

Prețul biletelor de avion vândute de Ryanair ar urma să crească cu 5-10% la vară, comparativ cu 2022, într-un context de inflație ridicată, a declarat directorul general Michael O'Leary.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Cred că în vara acestui an prețul biletelor va crește cu 5 până la 10% comparativ cu vara trecută", într-un context internațional în care nu vor avea loc evenimente deosebite, a explicat Michael O'Leary la o conferință organizată la Lisabona.

ULTIMA ORA GRAFICE Profit record al OMV Petrom, de 2,1 miliarde euro, de aproape 2 ori mai ridicat decât precedentul, din 2013 CITEȘTE ȘI ULTIMA ORA GRAFICE Profit record al OMV Petrom, de 2,1 miliarde euro, de aproape 2 ori mai ridicat decât precedentul, din 2013

O'Leary a mai spus că Ryanair mizează pe o creștere puternică pentru la vară, grație în special pieței asiatice, după ridicarea restricțiilor sanitare în China, dar și clienților americani care profită de un dolar puternic.

Anterior, Ryanair a raportat un profit net de 211 milioane de euro pentru cel de al treilea trimestru al exercițiului fiscal 2022/2023, grație revenirii cererii pentru călătoriile cu avionul, în special în perioada sărbătorilor de sfârșit de an, față de pierderi de 96 milioane de euro în perioada similară a anului trecut, scrie Adevarul.

În ceea ce privește Portugalia, Ryanair a anunțat 19 noi curse dinspre orașe precum (Barcelona, Roma sau Toulouse) sau cu plecarea de pe aeroporturile din Faro (sud) și Porto (nord).

Cu toate că va deservi un număr total de 164 de destinații din Portugalia, Ryanair a precizat că nu va putea fi în măsură să își majoreze operațiunile la Lisabona din cauza absenței sloturilor de decolare disponibile, dar și a saturării aeroportului din capitala Portugalia precum și a creșterii taxelor aeroportuare.

Este posibil totuși ca Portugalia să găzduiască un nou centru de formare al Ryanair în regiunea Porto (nord), a precizat directorul general Michael O'Leary, adăugând că o decizie oficială va fi anunțată în săptămânile următoare.

Ryanair Holdings plc este cel mai mare grup de companii aeriene din Europa și compania-mamă a Ryanair, Ryanair UK, Buzz, Lauda și Malta Air. Companiile din portofoliul Ryanair Holdings conectează peste 40 de țări și oferă cele mai mici tarife din Europa pentru transportul aerian de pasageri. Ryanair operează mai mult de 2.500 de zboruri zilnice de pe 230 de aeroporturi.

La finalul anului trecut, Ryanair a anunțat că nu va mai opera zboruri de pe patru din aeroporturile din România, pe care statul nu le mai stimulează. Compania low-cost irlandeză a decis să suspende pe o perioadă nedeterminată toate rutele regulate operate de pe aeroporturile din Oradea, Sibiu, Suceava și Timișoara.

viewscnt
Afla mai multe despre
ryanair
bilete de avion