Ryanair și Wizz Air au raportat scăderi semnificative ale numărului de pasageri transportați

Ryanair și Wizz Air au raportat scăderi semnificative ale numărului de pasageri transportați
scris 5 ian 2021

Companiile aeriene low-cost Ryanair Holdings PLC și Wizz Air Holdings PLC au raportat marți scăderi semnificative ale numărului de pasageri transportați în decembrie, pe fondul înăspririi restricțiilor de călătorie impuse pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmit Reuters și site-ul lse.co.uk.

Operatorul aerian irlandez Ryanair a transportat luna trecută doar 1,9 milioane de pasageri, un declin de 83% față de 11,2 milioane în decembrie 2019. Compania a operat în decembrie 22% din programul normal de zbor, la un factor de încărcare de 73% (numărul scaunelor care sunt ocupate la fiecare zbor), scrie Agerpres.

Tranzacția prin care Hidroelectrica preia a unui parc eolian dobrogean deținut de 6 municipalități germane a intrat în analiza Concurenței CITEȘTE ȘI Tranzacția prin care Hidroelectrica preia a unui parc eolian dobrogean deținut de 6 municipalități germane a intrat în analiza Concurenței

Compania Wizz Air, cu sediul la Budapesta, a transportat luna trecută 665.722 pasageri, o scădere de 80% față de 3,3 milioane în decembrie 2019, la un factor de încărcare de 56%, față de 89% în urmă cu un an.

Luna trecută, Wizz Air a lansat șase rute noi, de la bazele sale din Doncaster Sheffield, aeroporturile londoneze Gatwick și Luton, către destinații din Turcia, Bulgaria, Spania și Grecia.

Marți, la Bursa de la Londra acțiunile Ryanair au scăzut cu 0,9%, la 15,25 euro, în timp ce titlurile Wizz Air înregistrau un declin de 0,6%, la 4.448 penny.

Ryanair și Wizz Air sunt prezente pe piața din România. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ryanair
wizz air