Compania care asamblează telefoanele iPhone va produce și SUV-uri electrice

Compania care asamblează telefoanele iPhone va produce și SUV-uri electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 ian 2021

Startup-ul chinez Byton, contractorul taiwanez Foxconn, și Nanjing Economic and Technological Development Zone au anunțat luni că au ajuns la un acord strategic de cooperare care prevede că vor începe să producă automobile electrice de tip SUV în 2022, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Foxconn este cel mai mare producător mondial de produse electronice pe bază de contract pentru firme, precum Apple, Hewlett Packard și Dell. Compania taiwaneză este renumită în special pentru că asamblează telefoanele iPhone pentru Apple, scrie Agerpres.

CONFIRMARE Grupul bancar francez Crédit Agricole a vândut Crédit Agricole Bank România către Vista Bank CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Grupul bancar francez Crédit Agricole a vândut Crédit Agricole Bank România către Vista Bank

Președintele Foxconn, Young Liu, a precizat că parteneriatul cu Byton va fi o parte importantă din strategia Foxconn în domeniul vehiculelor electrice.

Anul trecut, Foxconn anunța că intenționează să înființeze un joint venture cu Fiat Chrysler pentru a construi autoturisme electrice și a dezvolta vehicule conectate la intenet în China. Între timp, Foxconn nu a făcut alte anunțuri cu privire la acel parteneriat.

La rândul său Byton, un startup care este susținut de producătorul auto chinez FAW Group și producătorul de baterii Contemporary Amperex Technology Co Ltd, a început să construiască o uzină de asamblare de automobile în orașul Nanjing, estul Chinei, însă în luna iulie 2019 lucrările și-a suspendat operațiunile din cauza dificultăților financiare agravate de pandemie.

Separat, agenția Bloomberg a informat că Foxconn, firma sa mamă Hon Hai Precision Industry Co, a preluat o participație majoritară la startup-ul chinez Byton. Bloomberg susține că Foxconn intenționează să investească 200 milioane de dolari în Byton. De asemenea, Foxconn va pune la dispoziția Byton tehnologia și expertiza sa de producție precum și acces la lanțul său de aprovizionare.

viewscnt
Afla mai multe despre
iphone
suv
byton
foxconn