Sancțiunile occidentale împotriva Rusiei sporesc cererea de mașini produse din China, potrivit asociației auto din China

Sancțiunile occidentale împotriva Rusiei sporesc cererea de mașini produse din China, potrivit asociației auto din China
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 sep 2023

Sancțiunile occidentale împotriva Rusiei sporesc cererea de mașini produse din China, iar această creștere ar putea continua atâta timp cât aceste sancțiuni rămân în vigoare, a declarat un director al asociației auto din China, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Producătorii de automobile chinezi caută, de asemenea, să asambleze vehicule în Rusia și să își stabilească producția acolo, a declarat reporterilor Xu Haidong, inginer-șef adjunct la Asociația Producătorilor de Automobile din China (CAAM), scrie News.ro.

BMW confirmă o investiție de 600 milioane de lire într-o uzină din Marea Britanie pentru mașini Mini electrice CITEȘTE ȘI BMW confirmă o investiție de 600 milioane de lire într-o uzină din Marea Britanie pentru mașini Mini electrice

”Există încă o cerere uriașă pe piața rusă, dar aceasta nu va depinde neapărat exclusiv de importuri. Exporturile auto ale Chinei către Rusia vor fi în continuare la mare căutare în următorii 2-3 ani, iar după aceea, sectorul auto al Chinei își va crește probabil prezența pe piața rusă”, a spus Xu.

Rusia a fost principala destinație pentru exporturile auto ale Chinei în primele șapte luni ale anului, au arătat datele CAAM, fiind vândute 464.000 de mașini.

Mexicul a fost pe locul doi, cu 224.000 de automobile chinezești vândute.

Pe tot parcursul anului trecut, Mexicul a fost cel mai mare importator de mașini chinezești, cu 254.000 de unități, în timp ce Rusia a fost al cincilea cel mai mare importator, cu 162.000 de unități, arată datele CAAM.

VIDEO PROFIT LIVE Iulia Nistoroiu, marketing manager Autograf: Cererea sperăm să crească cu 20%. Urmează să ne extindem și în alte orașe CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Iulia Nistoroiu, marketing manager Autograf: Cererea sperăm să crească cu 20%. Urmează să ne extindem și în alte orașe

Mașinile chinezești importate reprezintă acum 49% din piața Rusiei, atingând 40.000 de unități în iunie, comparativ cu o pondere de înainte de război de doar 7% în iunie 2021, potrivit datelor companiei de analiză Autostat.

De asemenea, firmele chineze asamblează vehicule în Rusia, preluând fabricile eliberate de producătorii auto occidentali.

China este cea mai mare piață auto din lume, dar producătorii de automobile chinezi caută din ce în ce mai mult să vândă în străinătate, pentru a compensa concurența intensă și slăbirea cererii la nivel intern.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
masini
rusia