Scădere masivă a importurilor de automobile din China, înainte de intrarea în vigoare a noilor tarife

Scădere masivă a importurilor de automobile din China, înainte de intrarea în vigoare a noilor tarife
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 8 aug 2018

China a înregistrat o scădere masivă a importurilor de automobile, ca efect al intrării în vigoare a noilor tarife de import. Constructorii au preferat să amâne importurile pentru a beneficia de taxe mai mici.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vânzările de autovehicule de import au scăzut cu 87% în luna iunie, în China, la circa 15.000 de unități, ca urmare a intrării în vigoare a tarifelor de import scăzute, anunțate de Guvernul chinez, la 1 iulie. Datele pentru iulie nu au fost încă publicate. Pe cele șase luni care au trecut din acest an, importurile de vehicule au scăzut cu 22 de procente, la 451.971 unități.

Autoritățile chineze au anunțat în luna mai că, începând cu 1 iulie, tarifele la importul de vehicule vor scădea cu 10 procente, de la 25% cât era anterior. Surpriza a venit în luna iulie, când China a majorat tarifele la importurile din SUA, la 40%, ca răspuns la războiul tarifelor declanșat de Trump.

Surpriză: Ford EcoSport a depășit Dacia Duster în Germania CITEȘTE ȘI Surpriză: Ford EcoSport a depășit Dacia Duster în Germania

Reprezentanții organizațiilor patronale din industria auto chineză susțin că o serie de importatori, dealeri ai mărcilor auto din Europa, Japonia și SUA, și-au amânat ordinele de import din iunie, după anunțul autorităților. Mărcile care au avut cel mai mult de câștigat au fost mărcile din Europa și Japonia, care au putut astfel anunța prețuri noi, mai mici, în conformitate cu noile taxe. Cele mai afectate au fost mărcile care produc în SUA și exportă volume mari în China, printre acestea numărându-se BMW și Ford.

Anul trecut, China a importat 1,2 milioane de autovehicule, cu 16,8% mai multe ca în 2016. Dintre acestea, circa 900.000 de vehicule au fost importate de dealeri locali, restul fiind cumpărate individual de chinezi de pe alte piețe.

viewscnt
Afla mai multe despre
piata auto
china
importuri automobile
tarife import