Schimbări majore în vânzările de mașini SH

Schimbări majore în vânzările de mașini SH
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 2 feb 2022

Celebrul site de mașini second-hand Mobile.de face teste pentru vânzările de automobile online, trecând astfel de la business-ul de anunțuri, la cel de comerț. Decizia vine după ce un alt site celebru, Autoscout24, a intrat în vânzările online de automobile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De ce este important: Ambele site-uri au versiuni în limba română și sunt foarte utilizate de români pentru achiziția de mașini second-hand, în special de pe piața germană.

De asemenea interesant: Toate sondajele efectuate până acum arată că publicul este foarte interesat de achiziții de mașini online, dacă acestea provind dintr-o sursă de încredere.

Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente CITEȘTE ȘI Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente

Mobile.de va porni până la finalul luni ianuarie un nou segment de business, acela al vânzărilor online. Practic, site-ul intră pe terenul clineților săi de până acum, dealerii de automobile, care plăteau pentru a-și expune produsele. De acum înainte, vizitatorii site-ului vor putea cumpăra direct mașinile. Primele săptămâni vor fi de test, astfel încât să poată observa comportamentul clienților și să-și ajusteze modalitatea de vânzare. Afacerea de vânzare a automobilelor SH online va fi derulată împreună cu Allianz Instamotion, o companie controlată de Allianz, specializată în vânzările de mașini rulate.

Cei de la Autoscout24 au demarat deja vânzările de automobile rulate online, clienții putând să selecteze orice mașină expusă pentru vânzare, similar cu căutările de până acum, numai că, la finalul căutării, poate opta pentru achiziția pe loc. Potrivit primelor informații transmise de site, au fost operate deja circa 80 de vânzări online.

Piața auto din Europa a încheiat 2021 aproape în genunchi. România, între cele 10 țări pe minus. Dacia salvează anul CITEȘTE ȘI Piața auto din Europa a încheiat 2021 aproape în genunchi. România, între cele 10 țări pe minus. Dacia salvează anul

Vânzările de mașini online au căpătat deja consistență în zona de automobile noi, la dealerii oficiali ai mărcilor auto. Tot mai mulți constructori își organizează vânzările după un model nou de business, astfel încât să poată vinde online mașinile, dealerii urmând să finalizeze doar procedurile care privesc actele mașinii.

viewscnt
Afla mai multe despre
mobile.de
autoscout24
vanzari online sh
masini sh germania