Șeful ANPC, despre cursele aeriene anulate în ultimul moment: În cazul companiilor care nu își au activitatea în România suntem legați de mâini și de picioare

Șeful ANPC, despre cursele aeriene anulate în ultimul moment: În cazul companiilor care nu își au activitatea în România suntem legați de mâini și de picioare
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 iul 2023

Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, a declarat despre cazurile de curse aeriene anulate în ultimul moment, că dacă este vorba zboruri anulate de către companii ce nu își desfășoară activitatea comercială pe teritoriul României, Autoritatea din păcate este legată de mâini și picioare și nu au altă cale decât notificarea prin Centrul European al consumatorilor. El a precizat că încă de anul trecut, într-o discuție cu Comisia Europeană și cu comisarul european pe justiție și protecția consumatorului a arătat că este nevoie de o structură operativă europeană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Dacă vorbim de zboruri anulate de către companii ce nu își desfășoară activitatea comercială pe teritoriul României, cu siguranță Autoritatea noastră din păcate ete legată de mâini și picioare, nu avem altă cale decât notificarea prin Centrul European al consumatorilor al acestor situații”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC, în emisiunea Proiect de țară: România, de la Prima News.

Nicușor Dan: La începutul toamnei se va circula pe Pasajul Doamna Ghica CITEȘTE ȘI Nicușor Dan: La începutul toamnei se va circula pe Pasajul Doamna Ghica

El a arătat că au un act normativ în Parlament și speră să fie la dispoziție în toamna acestui an, prin care operatorii vor trebui să aibă un reprezentant legal, pentru că în multe situații nu au niciun interlocutor.

”Sâmbătă am reușit să identific un reprezentant al celor de la Wizz Air, legat de cursa de la Lisabona, care se anulase, am smuls promisiunea că consumatorii români vor primi banii”, a precizat președintele ANPC.

El a explicat că, dacă era vorba de companie românească, ar fi putut lua în primul rând măsuri, fie de încetare a practicii dacă se devedea că este una înțelătoare, sau o măsură mai dură de suspendare a activității. pentru o perioadă mai lungă de timp, scrie News.ro.

”Încă de anul trect, într-o discuție cu Comisia Europeană și cu comisarul european pe justiție și protecția consumatorului am arătat că este nevoie de o structură operativă europeană, alta decât în mod grațios să comunicăm de la unul la altul hârtii. Cred că regulamentele europene ar trebui adaptate vremurilor pe care le trăim, din păcate din ce în ce mai puțini piloți, din ce în ce mai puțin personal navigant, fac ca lucrurile să se complice din ce în ce mai mult”, a menționat Horia Constantinescu. 

viewscnt
Afla mai multe despre
anpc
zboruri anulate