Sindicatul din Metrorex: Media salariilor angajaților de la metrou nu depășește 7.000 de lei pe lună

Sindicatul din Metrorex: Media salariilor angajaților de la metrou nu depășește 7.000 de lei pe lună
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 feb 2021

Media salariilor angajaților Metrorex nu depășește suma de 7.000 de lei pe lună, în condițiile în care lucrătorii de la metrou beneficiază de anumite sporuri la salariu, din cauza condițiilor specifice de muncă, se menționează într-un comunicat remis de Unitatea - Sindicatul Liber din Metrou (USLM).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Media salariilor de la metrou nu depășește suma de 7000 lei/lună. (...) Salariații de la metrou beneficiază de anumite sporuri la salariu deoarece mulți dintre aceștia își desfășoară activitatea în program de lucru numai de noapte, în subteran, în zile în care potrivit legii nu se lucrează, acumulând și multe ore suplimentare din cauza lipsei de personal calificat și autorizat. (...) Mulți dintre salariații de la metrou nu au Paște, nu au Crăciun și nici Revelion, astfel ca bucureștenii să beneficieze tot timpul de acest mijloc modern de transport în condiții de maximă siguranță. Activitatea de la metrou se desfășoară în condițiile în care nivelul maxim admisibil al noxelor este depășit de 8 ori", se precizează în comunicatul Metrorex.

Moment istoric: Dacia Sandero a devenit cel mai vândut automobil din Franța CITEȘTE ȘI Moment istoric: Dacia Sandero a devenit cel mai vândut automobil din Franța

De asemenea, organizația sindicală subliniază că sistemul de metrou înregistrează un deficit major de personal, scrie Agerpres.

"Deficitul de personal de la metrou este recunoscut atât de către conducerea executivă a Societății, cât și de reprezentanții MTI, fiind binecunoscut faptul că s-au înregistrat un mare număr de pensionări, concomitent cu darea în exploatare a Magistralei 5 de metrou. De fapt în ultimii 5 - 6 ani s-au dat în exploatare 12 stații și două depouri de metrou, timp în care mulți dintre salariații Metrorex, încadrați în grupele 1 sau 2 de muncă, și-au depus dosarele de pensionare", potrivit comunicatului USLM.

USLM a contrazis declarațiile anterioare ale ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, despre salariile angajaților Metrorex, catalogându-le drept "afirmații aberante".

"Ministrul Drulă are situația reală în acest sens deoarece i-a fost prezentată chiar ieri de către conducerea executivă a Metrorex SA. (...) Aceste lucruri ar trebui să le cunoască domnul ministru Drulă înainte de a îi acuza pe sindicaliștii de la metrou și pe liderii acestora de situația financiară precară a Societății. Nu sindicaliștii și liderii acestora au semnat contracte de sute de milioane de euro cu Alstom și au pierdut procese de sute de milioane de euro cu Astaldi!", se menționează în comunicatul remis de Unitatea - Sindicatul Liber din Metrou.

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, a declarat duminică, la Dig 24, că venitul mediu lunar la Metrorex este în jur de 10.000 de lei, o dublare față de acum 3-4 ani, în condițiile în care anul trecut, din cauza pandemiei, călătoriile cu metroul și în consecință veniturile companiei s-au prăbușit.

Potrivit acestuia, compania se află într-o situație financiară și structurală de cheltuieli foarte dificilă, anul trecut subvenția de la bugetul de stat ajungând la 687 milioane de lei. 

viewscnt
Afla mai multe despre
metrorex
salarii