Singura ofertă depusă pentru porțiunea lipsă dintre Lugoj și Deva, parte din A1, este neconformă

Singura ofertă depusă pentru porțiunea lipsă dintre Lugoj și Deva, parte din A1, este neconformă
scris 11 mar 2022

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că oferta tehnică depusă de o asociere din Turcia pentru proiectarea și execuția secțiunii E și finalizarea secțiunii D ale lotului 2 din autostrada Lugoj - Deva este neconformă, astfel că licitația va fi reluată.

"Joi, 10.03.2022, CNAIR anunță că va relua licitația pentru contractul de "Proiectare si execuție lucrări pentru obiectivul major de investiții Autostrada Lugoj - Deva (A1), Lot 2: km 27+620 - km 56+220 - Secțiunea E și finalizare Secțiunea D" deoarece oferta tehnică depusă de ASOCIEREA MAPA INSAAT VE TICARET A.S. - CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S. (Turcia) este neconformă. În urma derulării procesului de evaluare, CNAIR a constatat faptul că propunerea tehnică depusă de către asocierea turcă este neconformă, în baza prevederilor legale aplicabile în domeniul achizițiilor publice", a transmis CNAIR.

7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii CITEȘTE ȘI 7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii

Conform sursei citate, întrucât singura ofertă depusa în cadrul procedurii de atribuire a fost respinsă, procedura a fost anulată, în conformitate cu prevederile art. 212 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice: "(1) Autoritatea contractantă are obligația de a anula procedura de atribuire a contractului de achiziție publică/acordului-cadru în următoarele cazuri: a) dacă nu a fost depusă nicio ofertă/solicitare de participare sau dacă nu a fost depusă nicio ofertă admisibilă", scrie News.ro.

CNAIR a arătat că va face toate demersurile, în regim de urgență, pentru reluarea rapidă a noii proceduri de atribuire pentru acest contract.

În 14 februarie, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că o asociere de constructori turci a ofertat pentru proiectarea și execuția secțiunii lipsă din Autostrada Lugoj-Deva (A1). Sunt 9,13 km de autostradă care va include 2,13 km de tunel, iar întregul proiect va fi finanțat din fonduri europene.

"Până la termenul limită, a fost depusă o singură ofertă de către: ASOCIEREA MAPA INSAAT VE TICARET A.S. - CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S.”, a transmis atunci CNAIR.
Valoarea estimată a contractului este de 1.363.135.841,00 Lei fără TVA, sursa de finanțare fiind fonduri europene nerambursabile. Lungimea traseului este de  9,13 km, din care 2,13 km de tunel.

Termenul de finalizare prevăzut este 10 luni proiectare și 28 de luni execuție, conform factorilor de evaluare din Documentația de Atribuire.

Conform condițiilor din Acordului de mediu, a fost prevăzută realizarea a două tuneluri în cadrul Secțiunii E2 în contexul evitării problemelor de stabilitate și a impactului negativ cu implicații majore asupra mediului.

Lungimea celor două tuneluri va fi de aproximativ 2,13 km. Tunelurile vor fi formate din două galerii unidirecționale prevăzute pe fiecare cale de circulație cu platformă de 11,25 m.

Etapa I a procedurii de licitație restrânsă  a fost finalizată în data de 27.10.2021, fiind transmise totodată și invitațiile de participare la Etapa a II-a a procedurii – Etapa de depunere a ofertelor, către cei 6 candidați precalificați la prima etapă.

viewscnt
Afla mai multe despre
a1
autostrada
lugoj deva