Sistemul de conducere semiautonomă al Mercedes-Benz, aprobat de autoritatea de reglementare din Germania

Sistemul de conducere semiautonomă al Mercedes-Benz, aprobat de autoritatea de reglementare din Germania
scris 10 dec 2021

Autoritatea de reglementare a sectorului auto din Germania a aprobat sistemul de conducere semiautonomă al Mercedes-Benz, creând condițiile ca divizia grupului Daimler să înceapă să ofere sistemul Drive Pilot la nivel internațional, transmite Reuters.

Sistemul extrem de automatizat permite șoferului să se concentreze asupra altor activități în timp ce o mașină echipată cu tehnologia respectivăse află în trafic intens sau pe autostrăzi aglomerate, a explicat Mercedes-Benz.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

Autoritatea KBA din Germania a aprobat sistemul pe baza cerințelor tehnice stabilite în reglementările Națiunilor Unite, scrie News.ro.

”KBA stabilește standarde naționale, europene și internaționale în materie de siguranță rutieră pe drumul către conducerea autonomă”, a declarat președintele autorității, Richard Damm, într-un comunicat.

Dincolo de reglementările ONU privind cerințele tehnice, țările trebuie să adopte o legislație care să clarifice unde și cum pot fi utilizate astfel de sisteme, precum și aspectele legate de răspundere.

”Cu această etapă, dovedim încă o dată munca noastră de pionierat în conducerea automată și, de asemenea, inițiem o schimbare radicală de paradigmă”, a declarat Markus Schaefer, director de tehnologie al Daimler.

De îndată ce vor fi implementate legislațiile din China și Statele Unite, Mercedes-Benz va oferi sistemul pe acele piețe, a adăugat Schaefer.

Aprobarea Germaniei înseamnă că Mercedes-Benz poate oferi automobilul Clasa S cu Drive Pilot clienților din Germania în prima jumătate a anului 2022.

Astfel de sisteme automate de Nivel 3 sunt permise în Germania din 2017.

Potrivit Mercedes-Benz, există peste 13.100 de kilometri (8.140 de mile) de autostradă potrivite pentru sistemul Drive Pilot în Germania.

KBA a aprobat sistemul pentru viteze de condus de până la 60 de kilometri pe oră. Nu a decis dacă îl va aproba și pentru viteze de până la 130 km/h sau un asistent de schimbare a benzii care ar automatiza depășirea unei alte mașini.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
mercedes