Sistemul de conducere semiautonomă al Mercedes-Benz, aprobat de autoritatea de reglementare din Germania

Sistemul de conducere semiautonomă al Mercedes-Benz, aprobat de autoritatea de reglementare din Germania
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 dec 2021

Autoritatea de reglementare a sectorului auto din Germania a aprobat sistemul de conducere semiautonomă al Mercedes-Benz, creând condițiile ca divizia grupului Daimler să înceapă să ofere sistemul Drive Pilot la nivel internațional, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sistemul extrem de automatizat permite șoferului să se concentreze asupra altor activități în timp ce o mașină echipată cu tehnologia respectivăse află în trafic intens sau pe autostrăzi aglomerate, a explicat Mercedes-Benz.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

Autoritatea KBA din Germania a aprobat sistemul pe baza cerințelor tehnice stabilite în reglementările Națiunilor Unite, scrie News.ro.

”KBA stabilește standarde naționale, europene și internaționale în materie de siguranță rutieră pe drumul către conducerea autonomă”, a declarat președintele autorității, Richard Damm, într-un comunicat.

Dincolo de reglementările ONU privind cerințele tehnice, țările trebuie să adopte o legislație care să clarifice unde și cum pot fi utilizate astfel de sisteme, precum și aspectele legate de răspundere.

”Cu această etapă, dovedim încă o dată munca noastră de pionierat în conducerea automată și, de asemenea, inițiem o schimbare radicală de paradigmă”, a declarat Markus Schaefer, director de tehnologie al Daimler.

De îndată ce vor fi implementate legislațiile din China și Statele Unite, Mercedes-Benz va oferi sistemul pe acele piețe, a adăugat Schaefer.

Aprobarea Germaniei înseamnă că Mercedes-Benz poate oferi automobilul Clasa S cu Drive Pilot clienților din Germania în prima jumătate a anului 2022.

Astfel de sisteme automate de Nivel 3 sunt permise în Germania din 2017.

Potrivit Mercedes-Benz, există peste 13.100 de kilometri (8.140 de mile) de autostradă potrivite pentru sistemul Drive Pilot în Germania.

KBA a aprobat sistemul pentru viteze de condus de până la 60 de kilometri pe oră. Nu a decis dacă îl va aproba și pentru viteze de până la 130 km/h sau un asistent de schimbare a benzii care ar automatiza depășirea unei alte mașini.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
mercedes