SpaceX și-a doborât propriul record de anul trecut privind lansările de rachete orbitale

SpaceX și-a doborât propriul record de anul trecut privind lansările de rachete orbitale
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 dec 2023

Compania spațială SpaceX a miliardarului Elon Musk și-a doborât recordul anual anterior privind lansările de rachete orbitale, realizând 96 de misiuni de succes în 2023, la un ritm de lansare mediu rapid, la fiecare patru zile, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

SpaceX a realizat anul acesta 91 de lansări cu racheta Falcon 9 și alte cinci cu Falcon Heavy, depășind recordul său anual anterior de 61 de lansări orbitale în 2022, scrie News.ro.

CONFIRMARE TAROM retrage din flotă unele avioane CITEȘTE ȘI CONFIRMARE TAROM retrage din flotă unele avioane

Compania a lansat racheta Falcon 9 de mai multe ori în acest an decât în deceniul de la debutul rachetei.

Pe parcurs acestui an, SpaceX a realizat al 250-lea propulsor de rachetă orbitală, precum și a lansat și a aterizat o singură rachetă de 19 ori, continuând să depășească limitele reutilizarii rachetelor.

Săptămâna aceasta, SpaceX a stabilit, de asemenea, un nou record al companiei pentru cel mai scurt timp între lansări orbitale, la puțin sub trei ore, ceea ce reprezintă cel mai scurt timp între lansările din Florida de la misiunea Gemini 11 a NASA în 1966.

În plus, numărul de lansări al SpaceX pentru 2023 nu include perechea sa de zboruri de testare Starship, care nu transportau încărcături utile comerciale pe orbită.

Jon Edwards, vicepreședintele SpaceX pentru vehiculele de lansare Falcon, a scris într-o postare pe rețelele sociale că, în urmă cu doar câțiva ani, Musk a sugerat ”un obiectiv de 100 de lansări, ca experiment de gândire”.

"Iată-ne. Sunt atât de mândru că lucrez cu cea mai bună echipă de pe pământ și sunt atât de încântat să văd ce vom realiza anul viitor”, a scris Edwards.

Oficialii SpaceX au spus că aceasta își propune să lanseze până la 144 de misiuni Falcon în 2024, deoarece continuă să desfășoare sateliți pentru sistemul Starlink, care generează o mare parte din valoarea sa de 180 de miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
spacex
rachete