Spania folosește drone pentru sancționarea șoferilor

Spania folosește drone pentru sancționarea șoferilor
scris 2 aug 2019

Spania a început utilizarea dronelor pentru sancționarea infracțiunilor comise în trafic, relatează AFP.

Trei drone echipate cu câte o cameră de înaltă rezoluție vor survola drumurile publice pentru a detecta comportamentul periculos al șoferilor, mai întâi în Insulele Canare. Ulterior, dronele ar putea fi utilizate în acest scop și în restul țării, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt de la Direcția Generală a Traficului Rutier (DGT), scrie Agerpres.

Primă măsură a ministrului de Interne Fifor: Polițiștii, obligați să poarte uniformă în timpul programului de lucru, începând de luni CITEȘTE ȘI Primă măsură a ministrului de Interne Fifor: Polițiștii, obligați să poarte uniformă în timpul programului de lucru, începând de luni

Dronele vor permite detectarea infracțiunilor comise în trafic, precum depășirea periculoasă, nerespectarea culorii roșii a semaforului, utilizarea telefonului mobil la volan sau lipsa centurii de siguranță, însă deocamdată nu va fi sancționată astfel și depășirea vitezei maxime admise.

 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
drone
spania
amenzi