Statele UE creează condițiile pentru conectarea 5G a automobilelor, respingând propunerea Comisiei Europene pentru Wi-Fi

Statele UE creează condițiile pentru conectarea 5G a automobilelor, respingând propunerea Comisiei Europene pentru Wi-Fi
scris 5 iul 2019

Statele Uniunii Europene au creat joi condițiile pentru conectarea 5G a automobilelor, respingând propunerea Comisiei Europene pentru un standard bazat pe Wi-Fi, preferat de Volkswagen, transmite Reuters.

Rezultatul reprezintă o victorie pentru BMW și Qualcomm, care susțin sistemul telecomunicațiilor 5G, scrie News.ro.

Germania, Franța și Italia, care au industrii auto puternice, se numără între cele 21 de țări care au votat împotriva propunerii Comisiei Europene, la o întâlnire la Bruxelles a reprezentanților UE, a spus un oficial european.

FOTO Compania de car-sharing cu mașini electrice Spark intră în România. Ce prețuri are în alte țări CITEȘTE ȘI FOTO Compania de car-sharing cu mașini electrice Spark intră în România. Ce prețuri are în alte țări

Votul contrastează cu cel al parlamentarilor UE din luna aprilie, care au susținut planul Wi-Fi în detrimentrul tehnologiei 5G. Industriile auto și de tehnologie au fost divizate în privința cărei tehnologii este mai bună și mai sigură.

Comisia Europeană, care dorește să stabilească standarde pentru o piață care ar putea genera venituri de miliarde de euro pentru producătorii auto, operatorii de telecomunicații și producătlorii de echipamente, a argumentat că sistemul Wi-Fi este disponibil acum, spre deosebire de 5G, și că ar contribui la siguranța pe șosele.

”Vom continua să lucrăm cu statele membre pentru a răspunde îngrijorărilor lor și să găsim o soluție potrivită”, a afirmat într-un comunicat comisarul pentru Transporturi Violeta Bulc, după vot.

Acțiunile Tesla au urcat cu 7% după anunțarea unor livrări record în trimestrul doi din 2019 CITEȘTE ȘI Acțiunile Tesla au urcat cu 7% după anunțarea unor livrări record în trimestrul doi din 2019

Între susținătorii tehnologiei Wi-Fi, care conectează mașinile între ele, se numără Renault, Toyota, NXP, Autotalks și Kapsch TrafficCom.

Standardul tehnologiei 5G, care poate conecta mașinile cu dispozitive din mediul înconjurător, este preferat de Daimler, Ford, PSA Group, Deutsche Telekom, Ericsson, Huawei, Intel și Samsung.

Susținătorii 5G firmă că această tehnologie are o rază mai largă de aplicare, în domenii ca divertisment, traficul de date și navigație.

Votul a fost salutat de  grupul de lobby în telecomunicații ETNO, ai cărui membri au cheltuit miliarde investind în 5G.

Miniștrii UE se vor întâlni pe 8 iulie, când ar urma să respingă în mod oficial propunerea pentru Wi-Fi.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeană
wifi
5g