Stellantis are un nou CFO, adus de la Delhaize, proprietarul Mega Image

Stellantis are un nou CFO, adus de la Delhaize, proprietarul Mega Image
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 21 apr 2023

Robert Palmer, directorul financiar al unuia dintre cele mai mari grupuri auto, Stellantis, a părăsit compania din motive necomunicate, iar șefii Stellantis au găsit un înlocuitor în persoana lui Natalie Knight, care este în acest moment director financiar al Ahold Delhaize.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lanțul de supermarketuri Ahold Delhaize deține și Mega Image.

Stellantis NV, companie creată din fuziunea Peugeot SA și Fiat Chrysler, a anunțat că, începând din 10 iulie 2023, Chief Financial Officer va fi Natalie Knight, care îl va înlocui pe Richard Palmer. Acesta din urmă deținea postul din 2021, chiar de la data fuziunii, însă a lucrat anterior pentru Fiat Group și, apoi, pentru Fiat Chrysler, în diferite funcții importante, inclusiv CFO. Despre plecare acestuia, anunțul Stellantis precizează doar că „intenționează să părăsească Stellantis pe 30 iunie 2023 pentru a asigura o tranziție eficientă, după o carieră de succes de 20 de ani în companie”.

FOTO Grindeanu promite din nou - Vin trenuri noi după 20 de ani CITEȘTE ȘI FOTO Grindeanu promite din nou - Vin trenuri noi după 20 de ani

Noul director financiar al Stellantis ocupă în prezent  o poziție similară la retailerul olandez Ahold Delhaize, iar anterior a lucrat pentru companii de renume, precum Arla Foods din Danemarca, Adidas AG, BASF și Bankgesellschaft. Natalie Knight a absolvit Universitatea din Arizona, SUA și Freie Universität Berlin, Germania, și s-a specializat la INSEAD, Franța și Universitatea St. Gallen, Elveția.

„Sunt încântat că Natalie se alătură Stellantis. Ea a lucrat în mai multe industrii din Statele Unite și Europa”, a declarat Carlos Tavares, CEO Stellantis. „Cu experiența ei și lidershipul demonstrat în transformarea afacerii, inclusiv un accent clar ESG, ea este exact liderul potrivit pentru a continua să accelereze implementarea planului strategic Dare Forward 2030 al Stellantis. Sunt convins că va juca un rol esențial în a da un nou impuls și a debloca marele potențial de valoare al Stellantis”.

Chiar dacă sediul Stellantis este în Olanda, Natalie Knight va avea biroul în Auburn Hills, Michigan, urmând să călătorească „extensiv” în Europa și în celelalte zone în care compania desfășoară activități.

„În numele tuturor angajaților Stellantis și al consiliului nostru de administrație, aș dori să-i exprim recunoștința față de Richard”, a transmis Carlos Tavares directorului financiar care a asigurat cu succes procesul de fuziune, inclusiv armonizarea tuturor cerințelor acționarilor celor două companii care au fuzionat. „Având în vedere istoria remarcabilă a lui Richard în FCA, el a contribuit semnificativ la succesul fuziunii pentru a crea Stellantis și la integrarea sa în ultimii doi ani. Îi dorim lui Richard toate cele bune pentru eforturile viitoare care îi au în față”.

Stellantis a obținut profituri record în 2022, veniturile companiei fiind mai mari cu 18% comparativ cu 2021. Cele 14 mărci ale grupului Stellantis au înregistrat vânzări nete de 179,6 miliarde euro, profitul operațional înregistrat de companie a fost de 23,3 miliarde de euro, cu aproape 30% mai mare decât cel din anul anterior, cu o marjă de 13%, iar profitul net a fost de 16,8 miliarde euro, cu 26% mai mare decât cel din anul 2021.

Piața auto din UE accelerează, în timp ce România a încetinit, mai ales pe segmentul electric CITEȘTE ȘI Piața auto din UE accelerează, în timp ce România a încetinit, mai ales pe segmentul electric

La începutul acestei luni, Stellantis a anunțat că toate unitățile de servicii de finanțare și leasing au fost unificate într-o singură structură, care include fosta bancă PSA Finance, Leasys, precum și divizia de mobilitate Free2move, specializată în rent-a-car și car sharing.

Odată cu unificarea, au intrat în vigoare acordurile cu BNP Paribas Personal Finance, Crédit Agricole Consumer Finance și Santander Consumer Finance, Banque PSA Finance fiind redenumită Stellantis Financial Service, care va acoperi finanțarea pentru toate mărcile Stellantis, în parteneriat cu BNP Paribas Personal Finance și Santander Consumer Finance.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis
cfo stellantis
cfo delhaize
mega image