Stellantis se pregătește să producă 1 milion de motoare electrice pe an. Lista cu noile modele electrice ce vor fi produse în Franța

Stellantis se pregătește să producă 1 milion de motoare electrice pe an. Lista cu noile modele electrice ce vor fi produse în Franța
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 23 dec 2022

O nouă uzină de motoare electrice aparținând Stellantis, în parteneriat cu un partener specializat, a început să producă noul motor electric care va fi utilizat pe mașinile grupului. Capacitatea de producție de motoare a constructorului urmează să crească până la un milion, în următorii doi ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lansările de noi modele electrice ale grupului Stellantis vor fi susținute de motoarele electrice de nouă generație produse în uzina din Tremery, Franța, construită în cadrul unui joint-venture pe care constructorul l-a fondat alături de Nidec Leroy-Somer. Uzina a început să producă la capacitate mărită și urmează să livreze primele motoare pentru modelul DS3 E-Tense, modelul electric al mărcii premium a grupului.

FOTO Hyundai a prezentat o nouă generație a lui Kona CITEȘTE ȘI FOTO Hyundai a prezentat o nouă generație a lui Kona

Începând din 2024, Stellantis și-a propus să aibă o capacitate de producție de motoare instalată de peste un milion de motoare electrice, parte din ținta strategică de electrificare 100% în 2030.

„Angajamentul nostru de a fi campionul sectorului auto în lupta împotriva schimbărilor climatice trece prin fiecare dintre site-urile noastre, implicând toți angajații noștri în aventura electrică”, a declarat Carlos Tavares, CEO Stellantis. „Stăpânirea lanțului nostru valoric electric ne va asigura independența tehnologică în acest context de crize economice și geopolitice, atenuând în același timp impactul acestei schimbări fără precedent pentru site-urile noastre și pentru angajații noștri, în special în Franța, unde suntem și vom rămâne fără îndoială jucătorul de referință comercial și industrial”.

Primul model care va primi noul motor va fi noul DS 3 E-TENSE și va fi urmat de noul Peugeot e-208, Jeep® Avenger și Opel Mokka Electric. Motorul M3 are 115 kW/156 CP și 260 Nm. Acesta este alimentat de o baterie nouă, care oferă o autonomie de peste 400 km.

Porsche a început experimentul cu e-combustibili CITEȘTE ȘI Porsche a început experimentul cu e-combustibili

Stellantis a investit în ultimii patru ani 2 miliarde de euro pentru a-și transforma fabricile de asamblare și componente astfel încât să poată produce și vehicule electrice.

Stellantis a anunțat și lista vehiculelor electrice care vor fi produse în Franța:

Mulhouse: Peugeot e-308 sedan, e-308 SW și e-408

Poissy: Noul DS 3 E-TENSE și Opel Mokka Electric

Rennes: viitorul SUV electric al Citroën

Sochaux: Peugeot e-3008 și e-5008

Hordain: Peugeot e-Expert, Citroën e-Jumpy, Opel și Vauxhall Vivaro-e, Fiat e-Scudo (și Toyota Proace Electric)

Fabricile vor folosi componente electrice esențiale fabricate în Franța, în fabricile din Caen, Charleville, Metz, Mulhouse, Sept-Fons, Trémery, Valenciennes și gigafabrica Billy-Berclau/Douvrin.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis
motoare electrice
masini electrice stellantis