Stellantis și Foxconn au creat o companie mixtă care va proiecta și vinde semiconductori pentru industria auto, din 2026

Stellantis și Foxconn au creat o companie mixtă care va proiecta și vinde semiconductori pentru industria auto, din 2026
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iun 2023

Producătorul de automobile Stellantis și compania Foxconn, care asamblează iPhone-uri pentru Apple, au creat o companie mixtă la care vor fi parteneri egali, pentru a proiecta și vinde semiconductori pentru industria auto din 2026, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Compania mixtă, numită SiliconAuto, va aproviziona Stellantis, inclusiv noua sa arhitectură electronică și software ”STLA Brain”, Foxconn și alți clienți, au declarat cele două companii într-un comunicat.

Carlos Ghosn, fostul șef al Renault-Nissan, deschide proces și cere despăgubiri de peste un miliard de dolari CITEȘTE ȘI Carlos Ghosn, fostul șef al Renault-Nissan, deschide proces și cere despăgubiri de peste un miliard de dolari

”SiliconAuto va oferi clienților o sursă de semiconductori centrată pe industria auto, pentru numărul tot mai mare de funcții și module controlate de computer, în special cele necesare pentru vehiculele electrice”, au spus aceștia.

Acordul, despre care nu au fost oferite detalii financiare, urmează unui acord preliminar pe care Stellantis și Foxconn l-au semnat în decembrie 2021 pentru a fi parteneri în domeniul semiconductorilor pentru industria auto, scrie News.ro.

Stellantis deține o gamă de mărci de mașini, inclusiv Fiat și Peugeot.

Componente cheie a emisiilor reduse și a mobilității interconectate, semiconductorii au fost în ultimii ani în centrul unei crize prelungite a lanțului de aprovizionare global.

VIDEO PROFIT LIVE Ionuț Pătrăhău, Managing Partner SeedBlink, despre listarea Dinamo: Oamenii pot scoate în 5 ani de 3-4 ori banii pe care îi investesc. A fost deja lansată o rundă privată CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Ionuț Pătrăhău, Managing Partner SeedBlink, despre listarea Dinamo: Oamenii pot scoate în 5 ani de 3-4 ori banii pe care îi investesc. A fost deja lansată o rundă privată

”Stellantis va beneficia de o aprovizionare solidă de componente majore, care este esențială pentru a alimenta transformarea rapidă, definită de software, a produselor noastre”, a declarat Ned Curic, Chief Technology Officer al Stellantis.

SiliconAuto va avea sediul în Olanda, unde se află și sediul central al Stellantis, cu o echipă de management care include directori de la ambii parteneri.

Separat, Stellantis și Foxconn au deja compania mictă Mobile Drive, pentru a dezvolta tehnologii pentru mașini și mașini conectate pentru industria auto.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis
foxconn