Stellantis va lansa versiuni electrice pe toate modelele sale până în 2025. „Bătălia se va da în următorii 3 – 4 ani”

Stellantis va lansa versiuni electrice pe toate modelele sale până în 2025. „Bătălia se va da în următorii 3 – 4 ani”
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 8 mar 2021

Stellantis, companie care a fost creată de Peugeot SA și Fiat Chrysler, și-a propus să lanseze în următorii 5 ani versiuni electrice pentru toate modelele sale din Europa și pentru vehiculele comerciale ușoare din SUA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Carlos Tavares, CEO al Stellantis, a anunțat în cadrul conferinței de prezentare a primelor rezultate cumulate ale companiei că planurile pentru electrificarea companiei sunt foarte ambițioase, cu o țintă fermă pentru Europa, unde legislația europeană impune limite de emisii, dar și pentru SUA, unde mărcile Jeep, Chrysler, Dodge și RAM vor avea tot mai multe modele propulsate electric. Tavares a spus că urmărește trecerea la vehicule complet electrice, deoarece motorizările hibrid vor dispărea, însă nu a fixat un orizont de timp pentru eliminarea definitivă a motoarelor cu ardere internă.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

„Vom accelera lansarea vehiculelor electrice, deoarece credem că mixul vânzărilor de mașini electrificate va ajunge foarte rapid la vehicule complet electrice”, a spus Carlos Tavares. „Nu ne gândim că avem hibridele mild sau cele cu încărcare”, a mai adăugat el, precizând că interzicerea în viitor a motoarelor cu carburant a fost deja anunțată în mai multe țări.

Stellantis îndeplinește toate țintele de emisii impuse de EU însă din primul moment al înființării sale, în special datorită vânzărilor de motoare electrice și hibrid de către fosta PSA (Peugeot, Citroen, Opel, DS) și în pofida întârzierilor mari pe care Fiat Chrysler le are din acest punct de vedere.

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

Carlos Tavares a explicat că în 2021 Stellantis va lansa 10 noi modele electrificate, hibrid sau complet electrice, între care și unele LCV-uri. Compania lucrează deja la o nouă platformă destinată vehiculelor electrice, care va putea utiliza baterii de până la 100 kWh, cu autonomii de peste 600 km. Primul model care va utiliza această platformă va fi Peugeot 3008, o nouă generație a SUV-ului compact.

Șeful Stellantis a mai explicat că în următorii 3 – 4 ani se va da bătălia în industria auto pentru transformarea vehiculelor electrice în mașini accesibile tuturor și care să elimine complet stresul autonomiei.

Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment CITEȘTE ȘI Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment

Stellantis deține în total 14 mărci, preluate de la cele două companii care au fuzionat, PSA și FCA, depășind, din acest punct de vedere Volkswagen Group, care deține doar 12 mărci. După fuziune, Stellantis a devenit a șasea companie auto din lume, după volumul vânzărilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis
peugeot
fiat
masini electrice
carlos tavares