Stellantis a anunțat pentru prima dată rezultatele cumulate ale celor două companii care au fuzionat

Stellantis a anunțat pentru prima dată rezultatele cumulate ale celor două companii care au fuzionat
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 5 mar 2021

Noua companie auto Stellantis, formată din fuziunea PSA (Peugeot) și FCA (Fiat), a anunțat pentru prima dată rezultatele financiare cumulate, pe baza cărora va fi stabilită evoluția companiei în anii următori.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Stellantis a anunțat „rezultate solide” pentru 2020 ale celor două companii care au fuzionat la începutul lunii ianuarie.

Fiat Chrysler (FCA) a înregistrat un rezultat EBIT justat de 3,7 miliard de euro, cu o marjă a profitului operațional de 4,3%, în timp ce rezultatul net a fost de 1,9 miliarde euro. Trimestrul patru din 2020 a reprezentat un rezultat record, cu 2,3 miliarde euro EBIT și o marjă de 8,2%.

PSA Group a rapotat la rândul ei un rezultat operațional de 3,4 miliarde euro, cu o marjă de 7,1%, în timp ce sectorul auto a avut o marjă și mai mare, 9,4%. Rezultatul net al grupului a fost de 2,2 miliarde euro.

Cele două companii au vândut împreună 6,2 milioane de vehicule, cu venituri totale de 147,3 miliarde euro.

„Acest rezultat pune în evidență soliditatea financiară a Stellantis, care reunește două companii puternice și sănătoase. Stellantis ia un start lansat și se concetrează total pe atingerea sinergiilor anunțate” a declarat Carlos Tavares, CEO al Stellantis.

Toyota Yaris a întrecut VW ID.3 și a fost desemnată Mașina Anului în Europa CITEȘTE ȘI Toyota Yaris a întrecut VW ID.3 și a fost desemnată Mașina Anului în Europa

Compania a aprobat distribuirea sumei de 1 miliarde de euro acționarilor, sub rezerva aprobării de către Adunarea Generală a Acționarilor, în aprilie.

Pentru 2021, perspectivele anunțate de Stellantis prevăd creșteri de 8% în America de Nord, 20% în America de Sud, 10% în Europa, 3% în Orientul Mijlociu și Africa, 3% în India și Asia Pacific și 5% în China. Opeictivul operațional este de 5,5% - 7,5%, fără un impact semnificativ al pandemiei de COVID-19. Pe 5 mai, Stellantis va publica primul rezultat al său, la finalul primului trimestru de activitate.

Stellantis s-a clasat, pe baza cifrelor adunate ale PSA și FCA, pe locul 6 la nivel global, după vânzări, o scădere de două poziții față de anul anterior, când s-a negociat și s-a semnat acordul de fuziune.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis
psa
fca
rezultate stellantis