SUA ar putea extinde interdicția vizând laptopurile în cabinele avioanelor la 71 de aeroporturi, inclusiv din Europa

SUA ar putea extinde interdicția vizând laptopurile în cabinele avioanelor la 71 de aeroporturi, inclusiv din Europa
scris 8 iun 2017

Guvernul american ar putea extinde o interdicție vizând echipamentele electronice de dimensiuni mari, precum laptopurile, în cabinele avioanelor care decolează de pe zeci de aeroporturi din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, a declarat șeful Departamentului de Securitate Internă, precizând că extinderea restricției ar putea fi evitată, dacă țările sunt de acord să îmbunătățească procedurile de securitate, relatează Reuters.

“În prezent ne uităm la încă 71 de aeroporturi”, a explicat John Kelly în Camera Reprezentanților. “Analizăm și metode prin care credem că am putea reduce amenințarea” fără a extinde interdicția, a adăugat el.

Kelly a precizat că adjunctul său va lua parte la o conferință la Malta, săptămâna viitoare, pentru a “prezenta ceea ce considerăm standarde de securitate minim îmbunătățire (…) oamenilor pentru a le spune, dacă îndepliniți aceste standarde, nu vom interzice echipamentele electronice mari”, scrie News.ro.

VIDEO GM și US Army au început testele cu Chevrolet Colorado ZH2, vehiculul militar fuel-cell CITEȘTE ȘI VIDEO GM și US Army au început testele cu Chevrolet Colorado ZH2, vehiculul militar fuel-cell

El a dat asigurări că multe țări depun eforturi pentru a nu fi adăugate pe lista cu restricții, îmbunătățind procedurile de verificare “pentru a detecta dispozitive (explozive – n.r.) foarte sofisticate”.

Kelly a insistat că pericolul este real. “Este o amenințare foarte gravă, constantă, de doborâre a unui avion”, a explicat el.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Securitate Internă a refuzat să identifice cele 71 de aeroporturi care ar putea fi vizate.

Restricțiile impuse de SUA în martie acoperă în prezent aproximativ 350 de curse pe săptămână, care pleacă de pe 10 aeroporturi, majoritatea din Orientul Mijlociu.

Extinderea măsurii la toate aeroporturile europene care operează curse directe spre Statele Unite ar afecta aproximativ 400 de zboruri pe zi și ar acoperi 30 de milioane de pasageri, ceea ce ar reprezenta o provocare majoră logistică, au avertizat companiile aeriene și oficiali din serviciile de securitate. 

viewscnt
Afla mai multe despre
cabinele avioane
laptop